Узаконената полигамия, която се практикува в някои страни, не е

...
Узаконената полигамия, която се практикува в някои страни, не е
Коментари Харесай

Ето къде многомъжеството е разрешено

Узаконената полигамия, която се практикува в някои страни, не е нещо ново или изненадващо. Но има места на планетата, където харемът не е за дами, а за мъже. Нека да поговорим за разпоредбите, които се ползват в страни, където е позволено многомъжеството (полиандрия).

В тибетските фамилии многомъжеството не се дължи на любовното пристрастяване на дамите, а на на практика съображения. За младоженка в Тибет се допуска, че ще се заплаща откуп. Но фамилиите нормално имат няколко братя. Родителите нямат опция да приготвят зестра с цел да обезпечат брачна половинка за всеки от синовете. Има единствено един излаз - да платят зестрата един път и да употребяват булката всички дружно. Така една жена става брачна половинка на всички братя едновременно.

След основаването на лично семейство, всеки наследник би трябвало да поеме имот земя. Тибетските селяни обаче живеят оскъдно, а земята, която имат, е дребна. Ако въпреки всичко разделите това парче, тогава нищо няма да остане от него. Когато братята имат една брачна половинка, значи имат едно семейство. Така че, нищо не би трябвало да се разделя. Всичко, което е извоювано, отива в общия бюджет.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР