Uzabase има големи надежди за медийния пазар в САЩ. Още

...
Uzabase има големи надежди за медийния пазар в САЩ. Още
Коментари Харесай

Японската медийна група Uzabase придобива Quartz

Uzabase има огромни очаквания за медийния пазар в Съединени американски щати.

Още по тематиката
Disney предлага да купи по-голямата част от Sky News

Сключването на договорка би разсеяло опасенията за монопол на милиардера Рупърт Мърдок върху британските медии
8 апр 2018
Meredith купува Time за 2.8 милиарда $ благодарение на братята Кох

Сделката ще сплоти две от най-влиятелните медийни групи в Съединени американски щати
27 ное 2017 Японската медийна група Uzabase купува основания в Ню Йорк информативен уебсайт Quartz от Atlantic Media, оповестява Financial Times. Сделката прави оценка Quartz на сред 75 и 110 млн. $, като точната цена ще бъде образувана по отношение на " финансовите резултати и представянето на американската компания през 2018 година ", оповестиха от двете страни. Очаква се договорката да бъде затворена до 30 дни.

Амбициите на Uzabase

През годините Quartz се утвърждава като иноватор в цифровата публицистика. Например медията откри броя на частните хеликоптери посредством софтуерно устройство по време на годишния Международен стопански конгрес в швейцарския курорт Давос.

Целта на основаната в Токио компания е да се утвърди като най-авторитетната бизнес медия и да се разрасне отвън Азия. Сделката демонстрира, че Uzabase, която е учредена от двама капиталови банкери в UBS и софтуерен съветник през 2008 година, се доближава до осъществяването на амбициозната тактика.

След затварянето на договорката една от най-големите цифрови платформи за вести от света на бизнеса в Япония - NewsPick, която е благосъстоятелност на Uzabase, се надява да разшири активността си в Съединени американски щати и Европа.

Двете страни са удовлетворени

Юсуке Умеда, изпълнителен шеф и съосновател на японската медия, разяснява в изказване, че е вдъхновен да бъде част от нова глава в историята на разрастването на NewsPick в партньорство с компания и екип, които почита.

Стратегията на Uzabase планува интернационална агресия, защото в Япония популацията застарява и работна мощ понижава, като това лимитира капацитета растеж на приходите и облагата на компанията. Поради тази причина групата сътвори районни центрове в Шанхай, Сингапур и Хонконг. Освен това през 2017 година влезе и на пазара в Съединени американски щати посредством взаимно сдружение с Dow Jones, която е благосъстоятелност на учредената от Рупърт Мърдок медийна компания – News Corporation.

Придобиването е втората най-голяма интернационална договорка с японски покупател в медийния бранш, откакто през 2015 година Nihon Keizai Shimbun (Nikkei) купи Financial Times за 844 млн. паунда.

Кевин Делани, основен редактор на Quartz, и Джей Лауф, издател на Quartz, разясниха, че ще основават платено наличие за лоялните си консуматори, които са спечелили през последните 6 години, като ще се учат от триумфите на NewsPick при този модел.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР