уврежда кожата и тъканите под нея. Тялото се опитва да

...
уврежда кожата и тъканите под нея. Тялото се опитва да
Коментари Харесай

6 храни, които ще намалят белезите от акне

уврежда кожата и тъканите под нея. Тялото се пробва да поправи тази щета и създава колаген. Ако тялото създава прекомерно малко или прекалено много колаген, се появява белег. Козметичната промишленост е намерила доста способи за битка с белезите от акне, само че най-лесният и натурален метод да го извършите е да се храните с някои вкусни и здравословни храни.

Балансираната диета е ключът към здрава и сияйна кожа. Ето няколко вкусни храни, които да включите в листата си за извършване на покупки, които ще ви оказват помощ да намалите белезите от акне:

1. Тиква

Защо работи: Тиквата е превъзходен източник на ниацин, фолати, витамини А и В и цинк.

Какво прави: Ниацинът и фолатът усъвършенстват кръвообращението, усъвършенстват обновяването на клетките и са потребни при лекуването на акне. Тиквените семки съдържат цинк, който спомага за контрола на равнищата на хормоните и производството на мазнини и оказва помощ при заздравяването на кожата. Витамин А оказва помощ за минимизиране на белези от акне.

2. Кейл

Защо работи : Кейлът е богат на витамини С и К и е добър източник на мед и желязо.

Какво прави: Витамините, минералите и антиоксидантите в кейлът понижават хиперпигментацията и спомагат за равнене на тонуса на кожата ви. Витамин К работи за понижаване на тъмните петна по кожата ви. Желязото форсира зарастването на рани или белези, в това число белези от акне и петна.

3. Лимон

Защо работи: Лимоновият сок е естествено стягащо средство. Той стяга увиснала кожа и се бори с несъвършенствата. 

Какво прави: Лимоновата кора съдържа флавоноиди, които имат защитно и антиканцерогенно деяние върху кожата ви. Започването на деня с чаша топла вода с лимонен сок или потреблението му като салатен дресинг може да ви помогне да постигнете здрава и сияйна кожа.

4. Сладък картоф

Защо работи: Сладкият картоф съдържа ретинол и бета-каротин.

Какво прави: Вашето тяло трансформира бета-каротин във витамин А. Този витамин работи като преграда на кожата против смяна на цвета, възпаления и запушени пори, постоянно породени от свободните радикали. Ретинолът е основна съставна част в доста артикули за хубост, защото се бори с хиперпигментация, акне, фини линии и белези. Вместо да купувате скъпи кремове, можете да се насладите на истинската форма на ретинол, като добавите сладки картофи към ястията си.

5. Папая

Защо работи: Папаята е богата на храносмилателен ензим, наименуван папаин.

Какво прави: Папаинът оказва помощ за ексфолиране на мъртви кожни кафези, отпушване на пори и избледняване на белези от акне. Освен това поддържа кожата ви хидратирана и предотвратява бъдещи пъпки.

6. Карфиол

Защо работи: Карфиолът е превъзходен източник на витамин С и мощна аминокиселина, наречена хистидин.

Какво прави: Хистидинът пази кожата ви от нездравословните UV лъчи, които могат да влошат съществуващите тъмни петна. Витамин С се бори против всевъзможни вреди, породени от свободните радикали, оказва помощ на тялото ви да всмуква желязо и лекува рани и белези.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР