Уволниха екип на спешното отделение в болница Пирогов, заради смъртта

...
Уволниха екип на спешното отделение в болница Пирогов, заради смъртта
Коментари Харесай

Уволниха екип на Спешното в Пирогов

Уволниха екип на незабавното поделение в болница Пирогов, поради гибелта на върнат пациент, съобщиха от здравното заведение.

Мярката бе наложена от директора на болничното заведение проф. Асен Балтов, вследствие на направена инспекция по случая с умрелия 74 годишен пациент Спас Добрев, който е докаран в тежко положение с кола за спешна помощ в болничното заведение, само че оттова са отказали да го одобряват, тъй като се водел на доклад към друго лечебно заведение.

При инспекцията е открито, че:
На 16.09.2017 година дежурният екип в Спешното поделение на болницата не е направил вписване в болничната осведомителна система на докарания от екип на Бърза помощ пациент; Не са документирани резултати от извършен преглед и не са извършени лабораторни проучвания:Не са спазени техническите и софтуерните правила и е налице несъблюдение на трудовите отговорности на дежурния екип.
В резултат на откритите нарушения проф. Асен Балтов е издал заповед за уволнения на чиновниците от дежурния екип.

Вътрешната инспекция бе назначена, откакто брачната половинка на умрелия Спас Добрев, Евелина Добрева, пусна отворено писмо до министъра на здравеопазването проф. Николай Петров, в което описа, по какъв начин е чакала близо час и половина кола за спешна помощ за брачна половинка си, а откакто екипа на Бърза помощ го откарва в болница " Пирогов ", оттова го отпращат с обяснението, че " казусът не бил за тях ". По-късно Добрев е закаран в Александровска болница, където почива.

Заради случая тече проверка и в Александровска болница. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР