Уволниха двама лекари от Русенската онкология заради обществен натиск. Д-р

...
Уволниха двама лекари от Русенската онкология заради обществен натиск. Д-р
Коментари Харесай

Уволнен онколог към пациент: Kупи си ковчег, Ти още ли си жив?


Уволниха двама лекари от Русенската онкология поради публичен напън. Д-р Катерина Генова и доктор Людмил Станев не зачитали достолепието на пациентите, обиждали ги и не им обяснявали провежданото лекуване.

Етичната комисия на Лекарския съюз в Русе ще прегледа случая, оповестява NOVA.

Всичко стартира доскоро повече от месец. Иван Стойчев, чиято майка е умряла в онкоболницата, основава група в обществена мрежа. И приканва да се спре нечовешкото отношение към пациентите.

"Единият израз е "Моето момиче нещата са зле, купи си ковчег ". Или пациентът отива и получава - "Ти още ли си жив? ", споделя Стойчев.

"Не ѝ се разрешава да задава въпроси, просто са я карали да се разписва в документи без да й е обяснявано какво следва в лекуването ѝ ", споделя Велизара Генчева.

Десетки са недоволствата с сходно наличие. В същото време група пациенти на доктор Генова и на доктор Станев, застават в тяхна отбрана.

"Отношенията към пациентите е хуманно. Когато пациентите обаче не съблюдават реда в отделението и в лечебното заведение, се получават спорове и недоразумения ", изясни Цветелина Николова-старша сестра в КОЦ-Русе.

Доктор Генова изиска да бъде почетено персоналното й успокоение и отхвърли коментар. Казусът влиза и в етичната комисия на лекарския съюз в Русе.

Заради множеството недоволства освен от пациенти, само че и от сътрудници, двамата медици от през днешния ден не работят в онкоболницата.

Напрежението измежду пациентите остава. На 4 февруари се обрисуват два митинга – на тези, които желаеха уволнението на медиците, и на техните бранители.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР