Уволниха дисциплинарно учителка от Софийската математическа гимназия Паисий Хилендарски. Петя

...
Уволниха дисциплинарно учителка от Софийската математическа гимназия Паисий Хилендарски. Петя
Коментари Харесай

Уволниха дисциплинарно учителка от Софийска гимназия

Уволниха дисциплинарно учителка от Софийската математическа гимназия „ Паисий Хилендарски ”. Петя Тодорова разяснява, че в петък предходната седмица не е била позволена в учебното заведение, макар че заповедта за уволняване към момента не й е връчена. Родители на учениците й проведоха митинг в нейна отбрана, оповестява ДАРИК.
 
Преподавателката разяснява, че е научила претекстовете за уволнението си от медиите: " В петък, когато не се ме позволиха до учебно заведение, ми показаха документално, че през днешния ден ще ми връчат заповедта ".
 
Междувременно родители на възпитаници от гимназията излязоха на митинг против взетото решение. Негодуващите показаха, че преподавателката е един от най-хубавите математици и педагози в учебното заведение. Те считат, че действителна причина за нейното премахване няма и че гимназията ще понесе огромна загуба, в случай че Тодорова не е част от учителския състав.
 
Директорът на гимназията - Антони Стоянов,мотивите за уволнението. Според него учителката умишлено ощетявала най-силните възпитаници по математика в България и не ги допускала до присъединяване в влиятелното интернационално съревнование „ Европейско кенгуру ”.
 
Тодорова е член на комисията, която прави асортимент на участниците в националния кръг. И съгласно шефа съзнателно не е допускала представители на Софийската математическа гимназия в него. Един от родителите обаче опроверга това и съобщи, че точно възпитаник от гимназията е победил в последното издание на шампионата.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР