Уволних директора на Регионалната инспекция по околната среда и водите

...
Уволних директора на Регионалната инспекция по околната среда и водите
Коментари Харесай

Уволниха директора на РИОСВ-Бургас

Уволних шефа на Регионалната ревизия по околната среда и водите в Бургас Детелина Иванова, тъй като е негодна да ръководи. Това разгласи екоминистърът Асен Личев на специфична конференция.

Детелина Иванова бе назначена на поста от предходния министър Емил Димитров на 14 април 2020 година Преди това тя е оглавявала отдела по " Биологично многообразие и предпазени територии " в инспекцията.

" Сериозно се заехме с противозаконното строителство по Черноморието. Голямото ми достижение е, че съумях да събера Националния съвет за биоразнообразие, чийто мандат бе изминал. Заради анулация на заповедта на министър Димитров за плаж " Смокиня " породиха национални недоволства. Оказа се, че те имат бунгала там. Аз изпратих писмо, с което им позволявам умерено да си ги ремонтират, без да има терзания ", сподели още Личев.

Служебният екоминистър сподели още, че изгарянето на боклуци се е трансформирало в една печеливша търговия за общините.

" По-изгодно е да се горят вносни боклуци, само че това ще става, откакто първо се изгарят нашите боклуци ", акцентира той.

" Вчера бях в региона на Северозападна България. Видях, че автомагистрала Монтана - Видин е със шест платна и се строи интензивно ", разкри екоминистърът.

" Гордея се, че учените от Българска академия на науките и неправителствените организации доближиха до консенсус във връзка със предпазените зони в " Натура 2000 ". Тази информация ще бъде изпратена в Брюксел. Тези данни са доста значими, защото спъваха построяването на автомагистралата край Кресна ", сподели той.

" Току-що получих от европейската профилирана прокуратура съобщение за неприятното ръководство на ОПОС ", добави той.

Очаквайте детайлности.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР