Уволненият от бившето Народно събрание председател на Сметната палта Цветан

...
Уволненият от бившето Народно събрание председател на Сметната палта Цветан
Коментари Харесай

Възстановеният от КС шеф на Сметната палата не бе допуснат в сградата ѝ

Уволненият от бившето Народно заседание ръководител на Сметната палта Цветан Цветков не беше позволен до работното си място през днешния ден. Той се опита да стигне до работното си място, откакто беше възобновен на поста от Конституционния съд в края на юни.
 
Припомняме, през януари в края на своята работа 48-ят парламент реши да в профил Цветан Цветков като началник на Сметната палата. Извънредната точка в дневния ред на Народно събрание беше импортирана от ръководителите на парламентарните групи на ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и " Български напредък ". На негово място като краткотрайно изпълняваща длъжността бе определена Горица Грънчарова.
 
" Станахме очевидци на нещо невиждано. Госпожа Горица Грънчарова-Кожарева с една оскъдна заповед саботира осъществяването на решение на Конституционния съд, съгласно което аз съм възобновен като ръководител на Сметната палата ", акцентира през днешния ден Цветков.
 
Той уточни, че в днешния ден би трябвало да встъпи в осъществяване на своите компетенции. Станахме очевидци на жестоко тъпчене на независимостта на Сметната палата и на оронване на нейния авторитет и престиж, безапелационен бе Цветков и добави, че ще потърси правата си по правосъден ред.
 
Той разгласи, че след 10 дни дружно с други отстранени негови сътрудници ще дадат конференция, на която ще създадат доклад за работата си през последните осем години. Щели да бъдат оповестени и някои притеснителни обстоятелства, свързани с ръководството на Сметната палата през последните шест месеца.
 
Вчера Горица Грънчарова-Кожарева заяви, че е сезирала основния прокурор за забавени над 20 одита, включени в годишните одитни стратегии на Сметната палата за интервала 2016-2021 година Подчинената на Цветков дирекция не е показала правни мнения по одитни отчети. Грънчарова-Кожарева смята, че има учредителен проблем.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР