Уволненият директор на УМБАЛСМ Пирогов Валентин Димитров е успял да

...
Уволненият директор на УМБАЛСМ Пирогов Валентин Димитров е успял да
Коментари Харесай

Смяната в Пирогов е спряна след жалба на уволнения Валентин Димитров

Уволненият шеф на УМБАЛСМ " Пирогов " Валентин Димитров е съумял да спре вписването на новия началник на болничното заведение с тъжба пред съда.

Димитров е задействал процедура, с която ще остане на поста си,докато тече делото му против решението на Министерството на здравеопазването всъщност.
От документите в Търговския указател се вижда, че министър Христо Хинков е взел решение за промяна на шефа на " Пирогов " още на 27 ноември - ден преди да заяви пред медиите, че разполага с данни за съществени финансови проблеми в незабавната болница и неприятно ръководство от страна на управлението.На 4 декември (понеделник) документите са импортирани, с цел да може новият шеф да бъде вписан. Сега обаче Валентин Димитров е съумял да замрази смяната на ръководството - най-малко краткотрайно.
Съдът приема, че е по-добре да го резервира на управителния му пост, тъй като задължението му да пази интереса на сдружението с грижата на положителния търговец ще продължи да работи, а неизпълнението на това обвързване би заплашило Димитров с търсене на спомагателна отговорност при евенутални породени вреди.

Решението идва в деня, в който ГЕРБ оповестиха протест на всички законопроекти, импортирани от Министерския съвет - в това число на Бюджет 2024 и данъчните закони - поради неодобрение от опита за уволняване на Валентин Димитров от Христо Хинков.

разгласи, че персонално Николай Денков е уверявал ГЕРБ да не се стига до промяна на шефа на " Пирогов ", каквато е задействана на 4 декември.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР