Уволнението на проф. Асен Балтов и това, което се случва

...
Уволнението на проф. Асен Балтов и това, което се случва
Коментари Харесай

Недъг на здравната система в основата на уволнението на Балтов

Уволнението на проф. Асен Балтов и това, което се случва в института " Пирогов " , са прояви на главния кусур на нашата здравна система.

Това съобщи доцент Атанас Мангъров в отговор на въпрос на News.bg дали поддържа на Института за спешена здравна помощ " Пирогов " - проф. Асен Балтов .
 КНСБ срещу дискредитирането на
КНСБ срещу дискредитирането на " Пирогов " и проф. Балтов

Синдикатът обезпокоен, че се протяга ръка на единствената незабавна болница у нас

Заплащането на цената на лекуването е чисто механически проблем. Много е елементарно да се откри какъв брой системи, антибиотици и други лекарства са употребявани, уточни той.

Мангъров изясни, че цената на лекуването следва да се заплаща в този случай от НЗОК. Заплащането на медицинския труд би трябвало да бъде без значение от цената на лекуването .

" Всички магарии, които стават в нашата здравна система се дължат на това, че с цел да могат хората да изкарат почтено заплащане, би трябвало да вършат фокуси и да бичат клинични пътеки , тъй като това е единственият метод да получат почтено заплащане. Колкото по-скъпи клинични пътеки и колкото по-неадекватно се извършват те, толкоз по-малко заплати остават за медицинския личен състав ", безапелационен бе доцент Мангъров.

" Пирогов " възразява на Здравната каса

Според Габровски явно се влиза в нов цикъл, обвързван напрегнато в здравната система

Основният минус, който е генетично заложен в здравната ни система, е разделянето на доболничната и болничната помощ . Доболничната и болничната помощ би трябвало да работят дружно и да бъдат част една от друга. Това са двата съществени генетично заложени недъзи и в случай че ние не положил старания да ги отстраним, няма да бъдат нещата добре, уточни доцент Мангъров.

По думите му, в случай че доболничната и болничната помощ стартират да работят дружно, 90 на 100 от частните лечебни заведения ще увиснат.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР