Уволнението на държавния секретар на САЩ Рекс Тилърсън показва, че

...
Уволнението на държавния секретар на САЩ Рекс Тилърсън показва, че
Коментари Харесай

Иран: Уволнението на Тилърсън показва, че САЩ са решени да напуснат ядрената сделка

Уволнението на държавния секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън демонстрира, че Вашингтон има намерение да се отдръпна от нуклеарното съглашение сред Техеран и международните сили.

Това предизвести иранският заместник-министър на външните работи Абас Аракчи, осведоми Агенция Франс Прес.

" Съединени американски щати са решени да изоставен нуклеарното съглашение и измененията в Държавния департамент бяха направени с тази цел, или минимум е една от аргументите ", сподели той, представен от локалната организация ISNA.

Вчера Доналд Тръмп употребява " Туитър ", с цел да разгласи, че Тилърсън е уволнен и мястото му ще бъде заето от шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ Майк Помпео, който заема по-критична позиция към Иран.

Американският държавен глава неведнъж заплашва, че ще изтегли страната от подписаната през 2015 година нуклеарна договорка.

До 12 май Вашингтон ще вземе решение за съглашението.

През февруари Международната организация за атомна сила удостовери, че Техеран извършва отговорностите по контракта.

" Ако Съединени американски щати изоставен нуклеарния контракт, ние също ще го напуснем. Казахме на европейците, че в случай че не съумеят да задържат Съединени американски щати в договорката, Иран също ще се отдръпна ", добави Аракчи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР