Уволнение с почести гласят за шефа на КАТ Тенчо Тенев,

...
Уволнение с почести гласят за шефа на КАТ Тенчо Тенев,
Коментари Харесай

Пенсионират шефа на КАТ Тенчо Тенев

" Уволнение с почести " гласят за шефа на КАТ Тенчо Тенев, издадоха наши източници от столичната улица ул. " 6-ти септември ". След хиляди спорове, разправии и откровени обвинявания в корист с власт и корупция, най-накрая комисарят, отговарящ за пътната сигурност ще бъде пенсиониран и пратен у дома. Формалният мотив за решението е 60-годишнината на Тенев, която той ще означи на 29 септември т.г.

Планира се тогава да бъде издадена и заповедта, предвиждат информаторите ни. Негов правоприемник на поста ще бъде комисар Радослав Начев, заместник-началник на отдел “Пътна полиция ” в Столична дирекция на вътрешните работи. Още на следващия ден се чакат да излязат скандални разкрития в голям брой национални медии за това кой е Начев и по какъв начин се е възползвал от служебното си състояние в прорез със закона и чисто човешкия морал.

Кариерата на Тенев е меко казано спорна. През 2008 година актуалният шеф на отдел " Пътна полиция " към Столична дирекция на вътрешните работи е назначен за първи път като заместник-шеф в КАТ София. Три години по-късно е освободен и пенсиониран.

Тенев завежда дело за непозволеното си премахване и 4 години по-късно е възобновен на поста, споделя bTV. През 2014 година е нараснал в шеф на КАТ София.

През 2020 г.  е изместен като шеф на " Охранителна полиция " в Асеновград по негова молба, в която показва витиеватият претекст " здравословни аргументи ". Според слуховете обаче същинската причина е злополуката с тв водещия Милен Цветков, който беше  премазан на столичния бул. " Черни връх " от надрусания Кристиян, наследник на шефката на " Винпром Карнобат ".  Минути преди съдбовният конфликт, Кристиян е бил пуснат неразбираемо за какво от патрули на КАТ, които го стопират за превишена скорост. Тогава се появиха неприятни, само че непотвърдени клюки за близостта на Тенев до богатото семейство на килъра.

През май предходната година, при акция на отдел " Вътрешна сигурност " на Министерство на вътрешните работи, Тенчо Тенев е арестуван за 72 часа, след което е освободен под парична гаранция.

Окръжната прокуратура в Пловдив му повдигна обвинявания за закононарушения по работа - непозволено подписани контракти за дарения на камери за наблюдаване на районното ръководство в Асеновград и автомобилни гуми за патрулните коли на обща стойност към 10 000 лева и нелегално държане на муниции. Започнаха разпити на ченгета и на общинари.

До момента няма публична информация от окръжната прокуратура в Пловдив, под чийто контрол е била акцията за ареста на Тенев. Една от версиите е, че е разследван поради гуми на длъжностен автомобил. Според прокуратурата той е превишил властта си, като е избрал две компании, които да оборудват постройката на РУ-Асеновград с видеокамери за наблюдаване, да доставят автомобилни елементи и консумативи, както и да правят поправки действия на употребени от чиновниците коли. Фактурите за тези действия били издавани на Община Асеновград, като Тенев е подписвал част от тях от името на същата институция. Обвиняемият е избирал доставчиците на артикули и услуги измежду свои

Източник: crimesbg.com













 
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР