Уволнената заради това, че е уронила престижа на Софийската математическа

...
Уволнената заради това, че е уронила престижа на Софийската математическа
Коментари Харесай

Върнаха на работа уволнената учителка от СМГ

Уволнената поради това, че е уронила престижа на Софийската математическа гимназия преподавателка Петя Тодорова е била върната на работа. Това е станало в петък, когато шефът Антони Стоянов е бил към момента в отпуск и заместващия го Ивайло Ушагелов е отменил заповедта за уволняване.
 
Директорът на СМГ изтласквал инспектори от учебното заведение, откриха нарушавания в работата му

Междувременно през днешния ден водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова дефинира протичащото се в СМГ като разследване от проблемите, свързани със надпреварата „ Европейско кенгуру “, а родители, учители и възпитаници се събраха, с цел да защитят шефа Антони Стоянов.

След митинги на част от родителите и учителите в СМГ уволнената Петя Тодорова е била върната на работа, изясни тя пред Дарик. " Върната съм на работа в петък оттогава изпълняващия длъжността Ушагелов, само че в учебно заведение чакам ответния удар на господин Стоянов ", сподели тя.

Родители, възпитаници и учители опазиха шефа на СМГ (СНИМКИ)

След като това се разбра, други родители, учители и възпитаници от СМГ се събраха пред Регионалното ръководство на образованието в София, с цел да поддържат шефа на учебното заведение Антони Стоянов.
Таня Баладжанова, преподавател по български език и литература в гимназията, сподели, че той е извънредно виновен човек, който би трябвало да продължи да управлява учебното заведение. Аз съм от съвсем 30 години в гимназията, сменила съм пет-шест шефове, само че като него търпелив няма, сподели тя.
 СМГ митинг БГНЕС
Междувременно през днешния ден водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова дефинира протичащото се в СМГ като разследване от проблемите, свързани със надпреварата „ Европейско кенгуру “, което има двама уредници – Съюза на математиците в България и съдружие „ Европейско кенгуру “. Според соцлидерката Министерството на образованието е ощетило Съюза на математиците за сметка на съдружие „ Европейско кенгуру “.

" Проблемът е в сбърканата работа на държавното управление и на Министерството на образованието, което толерира частни ползи, което не си е свършило работата да качи публично протоколите и от двамата уредници и да се види разликата и по този начин нататък и което е позволило ръководителят на второто съдружие да бъде ръководител на националната комисия, която обобщава резултатите. Това е спор на ползи ", сподели Нинова.

Ваня Кастрева зове шефа на СМГ да подаде оставка

В отговор на обвиняванията зам.-министърът на образованието Таня Михайлова изясни, че спорът, който се получава, е заради неумението на шефа да сплотява учебната общественост.

Другият уредник - Съюза на математиците в България, също разгласява на уеб страницата си мнение във връзка със надпреварата „ Европейско кенгуру ". Пред Дарик неговият ръководител проф. Николай Николов разяснява, че задачата е да се отбрани името на съюза, като позицията е задоволително ясна, с цел да не може да бъде интерпретирана или употребена за каквито и други цели.

Заради проблемите, свързани със „ Европейско кенгуру “, от МОН оферират то да бъде изключено от националните олимпиади и надпревари, сподели още зам.-министър Михайлова. По тематиката Скандал към уволнението на учителка от Софийската математическа гимназия Уволнената учителка от СМГ: Надявам се заповедта да се преразгледа, в случай че не - ще се съдим
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР