Уверявам ви, че тези хора, които са допринесли или са

...
Уверявам ви, че тези хора, които са допринесли или са
Коментари Харесай

Директорът на „Шейново“: Хората, които са извършили тази грешка ще бъдат наказани строго


„ Уверявам ви, че тези хора, които са съдействали или са направили тази неточност ще бъдат осъдени извънредно строго “, сподели шефът на болница „ Шейново “ Румен Велев по отношение на случая с разменените бебета.

„ Искам да поднеса моите персонални извинения и тези на целия личен състав на болничното заведение за тази обстановка, в която се намират двете фамилии “, добави той.

Биологичните родители към този момент са изяснени и изрично децата са били разменени.

„ Няма неточност в гривничките. Бебетата са с такива гривнички, каквито са им сложени по време на раждането, само че те се разминават с гривничките на майките. На майката, която има гривничка на бебенце „ А “ ѝ е обещано бебенце „ Б “, което е с различен номер “, изясни Румен Велев.

От повече от седмица текат инспекции в болница „ Шейново “ за случая с размнените бебета.

„ От повече от седмица текат няколко инспекции в нашата болница. Когато разбрах за случая, подадох сигнал в полицията и в проверяващите органи, които образуваха досъдебно произвеждане. Предвид деликатността на обстановката, искахме да се резервира безмълвие с оглед опазване на персоналните данни. Най-потърпевши в цялата обстановка са двете фамилии. Оттук насетне е въпрос на юридическа процедура по какъв начин тъкмо да стане размяната на тези дечица. В болничното заведение има още 3 инспекции, които обясняват всички обстоятелства и условия, довели до това събитие. Тече и вътрешна наша инспекция.Това е безусловно възможно. Имаме много огромна изясненост за това нещо. Има някои смущаващи обстоятелства, които не можем да си ги разбираем за момента. Смятам, че няма никаква предумисъл за размяната на децата. Смущаващите обстоятелства са това, че първо по време на целия престой в болничното заведение нито една от двете майки не е обърнала внимание на номерата на гривничките. При изписването на дечицата тези гривнички не са били сверени, което е в нашите протоколи. Три месеца е много дълъг интервал от време, в който не е доста разумно човек да не си огледа гривничката на бебенцето. Едната майка доста добре си съхранява всички документи. Ние разбрахме след 8ми декември, когато едната от майките се беше обадила на нашата неонатоложка да каже, че има някакво подозрение. Още на идващия ден персонално уведомих полицията за тази обстановка. Тази майка е видяла двете гривнички и е открила, че номерът на нейната ръка и номерът на бебето не е еднакъв. Бебета не са разменени по време на раждането. Размяната е настъпила по-късно. След като те се родят и ги одобряват в неонаталогично поделение. ги слагаме в едни кошчета. На тях на доста видно място има огромно картонче, на което написа името на майката и номера на бебето, който е идентичен с този на гривничката на майката. Разминаването е станало тъкмо при първото разпределяне на бебетата. Низ от нелепи случайности и неточност на един човек, който първоначално е объркал нещата . Такова нещо не ми се е случвало. За първи път ставам очевидец на подобен случай. Нямам пояснение какво тъкмо се е случило, само че съм изцяло наясно, че няма никакъв предумисъл “

Той сподели, че ще окажат психическа и здравна помощ на фамилиите.

Разследва се по какъв начин се е стигнало с тази обстановка
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР