Увереността на Турция, че германският производител Volkswagen ще изгради новия

...
Увереността на Турция, че германският производител Volkswagen ще изгради новия
Коментари Харесай

Турция е все по-сигурна, че Volkswagen ще избере нея за инвестицията от €1 милиард

Увереността на Турция, че немският производител Volkswagen ще построи новия си цех в страната нараства след " извънредно положителна " среща сред представители на концерна и турския президент Реджеп Ердоган през тази седмица. Това са показали три самостоятелни източника пред Reuters.

Агенцията заяви през предходната седмица, че двете страни ще проведат среща по отношение на данъчния режим на Турция за облагане на колите. Според информацията това е част от договарянията за готвената от Volkswagen инвестиция от 1 милиард евро.

" Автомобилният производител, който обмисля за вложението като вид и България, не е оповестил дефинитивно решение, само че източниците настояват, че Volkswagen гледа положително на инвестиция в Турция ", показват от Reuters.

Запознатите настояват още, че Ердоган се е срещнал с основния изпълнителен шеф на сдружението Херберт Дийс, като двамата са разискали всички вероятни проблеми, пред които концерна може да се изправи при възможна инвестиция в страната.

" Преди срещата имаше някои дребни въпроси, като уреждането на налозите върху колите, които ще бъдат продавани. По време на срещата съвсем беше реализирано цялостен консенсус. Ако не се появи някакъв проблем в последния миг, вложението ще бъде направено в Турция ", показват източниците.

Междувременно при започване на седмицата чешкият министър председател Андрей Бабиш беше на посещаване в Анкара. По време на визитата си той уточни, че немският колос най-вероятно ще избере Турция. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР