Увереността играе по-голяма роля, отколкото сме си представяли. Това установиха

...
Увереността играе по-голяма роля, отколкото сме си представяли. Това установиха
Коментари Харесай

10 неща, които уверените хора никога не правят

Увереността играе по-голяма роля, в сравнение с сме си представяли. Това откриха нови изследвания, изследващи разликата в математическите и пространствените умения сред мъжете и дамите

Жените, които са били помолени да заявят своя пол в теста за пространствени умения, са се показали по-зле от тези, от които това не е било изтънчено. Жени също по този начин са се представяли по-добре, когато им е било казано да си показват, че са мъже. И двата пола са посочили по-добри резултати, когато откривателите са им споделили, че техният пол се показва по-добре със задачата.

Още по-интересен е фактът, че разликите в представянето сред двата пола са изчезнали съвсем изцяло, когато на участниците е било казано да дават отговор на всички въпроси. Изглежда, че когато им е било разрешено да пропущат въпроси, дамите са подминавали доста от тях не заради липса на познания, а поради липса на самочувствие.

Истинската убеденост е нещо напълно друго от егоистичната надменност. Когато хората в действителност имат вяра в себе си и своите качества, те просто отхвърлят да вършат някои неща, които другите хора намират за обикновено. Именно тези неща стоят зад триумфа на уверените хора. Ето 10 от тях:

1. Не си търсят оправдания

Ако има една линия, присъща за всички уверени хора, то тя е вярата в личните им качества и благоприятни условия. Тези хора знаят, че животът им е в техните ръце и че контрола над него идва от самите тях, а не от външни фактори. По тази причина няма да намерите уверени хора, които да упрекват трафика за своето забавяне или да укоряват шефа си за това, че не са получили мечтаното покачване. Уверените хора не си търсят извинения, тъй като те имат вяра, че управляват личния си живот.

2. Не се отхвърлят

Уверените хора не се отхвърлят, когато пред тях се появят по-сериозни провокации. Те гледат на проблемите и неуспехите като на трудности, с които би трябвало да се оправят, а не като на непреодолими бариери пред триумфа. Това обаче не значи, че ще пробват да вършат едно и също нещо още веднъж и още веднъж, до момента в който не стигнат до стремежи резултат. Това е дебелоглав, а не убеденост. Едно от първите неща, което вършат уверените хора, когато обстановката не върви в вярната посока, е да схванат какво тъкмо се е объркало и по какъв начин могат да го предотвратят в бъдеще.

3. Не чакат позволение, с цел да работят

Уверените хора не се нуждаят от някой, който да им споделя какво да вършат и по кое време да го вършат. Те не губят времето си с въпроси като: „ Мога ли да го направя? “ и „ Трябва ли да го направя? “. Въпросът, който те си задават е „ Защо да не го направя? “. Когато техен клиент им проблем, който изисква от тях спомагателни старания и време, те даже не си помислят, че могат да изчакат техен сътрудник, който да се погрижи за него. Те виждат това, което би трябвало да се направи, и го вършат.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР