Уверени сме в победата си на евроизборите - не разглеждаме

...
Уверени сме в победата си на евроизборите - не разглеждаме
Коментари Харесай

Цветанов: Уверени сме в победата на евроизборите, няма възможност да подадем оставка

Уверени сме в успеха си на евроизборите - не преглеждаме опцията да загубим и по-късно да подадем оставка. Това сподели пред публицисти ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, написа BIG5.

На въпрос дали ще подадат оставка, в случай че изгубят евроиборите, Цветанов отговори: „ Не преглеждаме тази опция, тъй като сме уверени в успеха. Демократичната общественост желае да имаме правила, които са в интерес на обществото и за одобряване на европейските полезности. Разбира се, въпреки всичко ще даде своя глас. Аз го споделям от позиция на това, което имаме като социология и това, което съм имал опция да проучвам преди и по време на избори “, разяснява Цветанов.

По отношение мандата на ЦИК, Цветанов съобщи, че ГЕРБ изрично няма да поддържат смяна на състава на ЦИК преди евроизборите. Той се обоснова с отбягване на спекулации за манипулиране на вота, откакто в този момент настоящият орган е определен по кодекса на Мая Манолова - тогава народен представител от Българска социалистическа партия. „ Работим по разпоредбите, които Българска социалистическа партия ни е заложила, тъй като ние не се тормозим от едно политическо съревнование ", кака с доза жлъч Цветанов само че увери, че за локалните избори ЦИК ще е с нов състав.

Във връзка с ултиматума на вицепремиера Красимир Каракачанов, който обвърза приемането на концепцията му за ромската интеграция с оставането му във властта, Цветанов акцентира, че Вътрешна македонска революционна организация имат кардинална поддръжка от страна на ГЕРБ, само че прикани тематиката да не се употребява за предизборни цели.

" Няма политическа мощ, която да не поддържа едно предложение, което е обвързвано със съблюдаване на закона ", уточни Цветанов в поддръжка на концепцията за ромите.

" И както някои получават обществени помощи, по този начин също да бъде обвързано и с техните задължения като жители на Република България - както за заплащане на налозите, по този начин също и за знанията, които би трябвало да натрупат техните деца, също по този начин и трудовите привички, които би трябвало да основават. Някои от текстовете, считам че би трябвало да бъдат много по-обрани, тъй като пък би трябвало да избегнем всякаква опция да се употребява тази тематика в предизборния интервал ", акцентира Цветан Цветанов.

На въпрос дали фактът, че Коалиционният съвет не е заседавал от началото на годината, пречи на законодателната активност на Народното събрание, Цветанов отговори: „ Не, не считам, че пречи. Знаете, че всеки вторник вършим съвещание навръх представителите на формата от съдружните сътрудници “. Той акцентира, че обединението е постоянна.

„ Въпреки че някои от сътрудниците имат друго мнение. Вие знаете, че това е изцяло обикновено и напълно демократично “, разяснява Цветан Цветанов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР