Увеличихме минималната заплата, ще се справим и с цената на

...
Увеличихме минималната заплата, ще се справим и с цената на
Коментари Харесай

Нинова в текстилно предприятие: Увеличихме минималната заплата, ще се справим и с цената на газа

Увеличихме минималната заплата, ще се оправим и с цената на газа, съобщи вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова в текстилното дружество " Искра ".

Малките и междинни компании са гръбнакът на българската стопанска система, страната ви поддържа, уточни вицепремиерът.

" Вашето дружество е образец за чудесно българско произвеждане, положително икономическо ръководство и впечатляваща обществена политика. Въпреки провокациите, работите 60 години, модернизирали сте завода, осигурявате работни места и произвеждате качествена и търсена продукция. Такива компании като вашата - дребни и междинни са гръбнакът на българската стопанска система. Държавата застава във ваша поддръжка. С помощта, която ние осигуряваме и вашите старания, дружно би трябвало да спасим промишлеността в тези тежки времена. Инфлацията, цените на тока и газа, приходите на хората сега са най-важните въпроси. Правителството отпусна обезщетения за компаниите, усили минималната работна заплата. Сега би трябвало да се оправим с цената на газа. Имаме разновидности за това. "

Това съобщи вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова при визитата си в цех „ Искра “ ООД, който е един от водещите в промишлеността.

Там участваха и националният представител от Българска социалистическа партия Веска Ненчева, Николай Митков - кмет на община Първомай, Светозар Славчев - ръководител на БСП-Първомай, Стойчо Шапатов - шеф на завода и Инж. Марин Маринов - изпълнителен шеф.

Министър Нинова благодари на служащите и ги поздрави с идния 1 май, ден на труда. Тя поздрави господин Шапатов и управлението на завода и съобщи, че държавното управление би трябвало да оказва помощ на работодатели, които милеят за българското произвеждане и българската стопанска система и които поставят старания да я развиват. „ Лично аз и екипът на Министерството на стопанската система и промишлеността сме сложили като безспорен приоритет запазването на българското произвеждане. Правим всичко допустимо да помогнем в тази сложна обстановка “.

" Знам, че един от най-големите проблеми е нелоялната конкуренция и че страната би трябвало да затегне митническия надзор върху вноса от трети страни на съзнателно фактурирани занижени цени, с цел да можем да дадем поддръжка на българското, на родното произвеждане “, добави още тя.

„ Искра “ ООД е водеща компания с 60 годишна традиция в региона на текстилното произвеждане. Производствената стратегия на компанията е: памучни и синтетични механически ленти, паспели, шевици, дантели, кордони, ласета и други Фирмата разполага с най-съвременно техническо съоръжение и има над 4 000 клиенти от българския и интернационалния пазар.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР