Увеличи се асортиментът на едноплатковите компютри: представен е Banana Pi

...
Увеличи се асортиментът на едноплатковите компютри: представен е Banana Pi
Коментари Харесай

Представен е един от най-мощните едноплаткови компютри: Banana Pi BPI-M7

Увеличи се асортиментът на едноплатковите компютри: показан е Banana Pi BPI-M7, основан на SoC Rockchip RK3588. Тази едночипова система включва централен процесор с четири ядра Arm Cortex-A76 с тактова периодичност 2,4 GHz и четири ядра Arm Cortex-A55 с тактова периодичност 1,8 GHz, графичен процесор Arm Mali-G610 MP4 и невронен процесор (NPU) с продуктивност 6 TOPS за ускорение на логаритмите с изкуствен интелект.

Banana Pi BPI-M7 се предлага във версии с 8, 16 и даже 32 GB оперативна памет от вида LPDDR4X, а общата eMMC флаш памет може да бъде 64 или 128 GB. Също по този начин на платката с размери 92 x 62 mm има M.2 слот, обвързван с PCIe 3.0 x4 шината.

Banana Pi BPI-M7 е оборудван с Bluetooth 5.2 и Wi-Fi 6 адаптери, както и с чифт 2,5 Gbps Ethernet портове. За свързване на външни монитори се употребяват HDMI видеоизхода и USB-C врата, като и двата поддържат излаз с 8K резолюция, само че честотата на фрагментите е друга – надлежно 60 fps и 30 fps. Компютърът е съчетаем с операционната система Android 12 и Debian 10, както и с други Linux дистрибуции с Linux kernel 5.10.

В анонса цената на едноплатковия компютър Banana Pi BPI-M7 не е оповестена


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР