Увеличеният брой млади хора с коронавирус е заради по-тесните контакти,

...
Увеличеният брой млади хора с коронавирус е заради по-тесните контакти,
Коментари Харесай

Д-р Радка Масларска посочи голяма грешка, която може да доведе до усложнения от К-19

Увеличеният брой младежи с ковид е поради по-тесните контакти, които имат те. Това уточни пред Нова телевизия началникът на отделението по неонатология в МБАЛ „ Токуда” доктор Радка Масларска.

„ Младите и децата би трябвало да съблюдават ограниченията за изолираност, стерилизация, разчистване и да носят маски”, уточни тя.

Медикът изясни, че съществена роля за стимулиране на имунитета има методът на живот на децата. „ Храненето би трябвало да бъде пълноценно и уравновесено. Трябва да се организират процедури по закаляване – с море, планина и вярно хранене, което се изисква за съответната детска възраст”, сподели доктор Масларска.

Тя добави, че доста значима за децата е и имунопрофилактиката. „ Не би трябвало да се отсрочват имунизациите, тъй като това оказва помощ да се задейства имунитетът и те да се предпазят от затрудненията на заболяването”, сподели още лекарят.

Д-р Масларска посъветва родителите децата им да водят естествения си метод на живот и да посещават детски заведения. „ При съществуване на признаци, да търсят персоналния доктор, да не ги пускат заболели на учебно заведение. Ако са здрави, няма никаква причина да не вървят в детските заведения”, прикани тя.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР