Увеличението на цените на толтаксите - промените в толсистемата, нейния

...
Увеличението на цените на толтаксите - промените в толсистемата, нейния
Коментари Харесай

300 населени места са без транспорт

Увеличението на цените на толтаксите - измененията в толсистемата, нейния обсег и цена, бе гласувано преди вота на доверие. Правителството поддържа една корупционна скица, препоръчана от Министерство на регионалното развитие. От месеци сигнализираме, че парите от толтаксите се крадат и ги няма. Ще забележим до каква степен ще стигнат тези корупционни практики.

Това съобщи пред Българска национална телевизия Магдалена Милтенова - ръководител на Конфедерацията на автобусните превозвачи.

Запитана по какъв начин са пресметнали 20% повишаване на билетите, тя отговори, че кумулативно цената се образува от цената на горивата. Ние не можем да издържим без поддръжка на страната, а страна няма.

В последна сметка тази цена се образува от транспортните услуги. Този самун, с цел да стигне до магазина, има образуване и на цената и от превоз, изясни тя.

„ Не превозвачите, а българските жители ще платят сметката. От 1 юли има нарастване на толсистемата, по-голямата част от сътрудниците ще усилят цените си оттогава. Има контракти за транспортните услуги за рейсовете, може би от 1 август ще бъдат повишени цените по второкласната пътна мрежа, следва да забележим какво ще се случи “, сподели Милтенова.

По думите ѝ най-тежко е ситуацията на транспортните компании, които правят транспорти в страната. Ние напомпваме инфлацията, не оказваме помощ превозвачите да подобрят услугата си, бе отказано да има отстъпки на цената за километри, изясни тя.

Проблемът не е в това дали ще продължим да сме превозвачи. Въпросът е кой ще транспортира тези хора, когато този превоз не може да се самоиздържа, тези превозвачи нямат избор, изясни тя.

Може би към този момент 300 обитаеми места в този момент са без превоз, настрана са обитаемоте места с превоз единствено 2-3 пъти седмично. Проблемът се задълбочава, сподели Милтенова.

Винаги има отлив на пасажери, когато цената се усилва. Учениците употребяват абонаментни карти. Винаги, когато работим с администрацията

Всичко беше прахуляк в очите на хората и неистини. Сега ще убедят всички, че от 1 юли ще плащаме доста повече за хляба, млякото. Битката загуби българският народ за това, че няма държавно управление, което да милее за народа. Поискали сме среща с Корнелия Нинова, цените на стоките и услугите са в нейния сектор, добави Милтенова.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР