Увеличението на цената на водата по никакъв начин не кореспондира

...
Увеличението на цената на водата по никакъв начин не кореспондира
Коментари Харесай

Омбудсманът разкри от какво най-много ѝ се оплакват хората

Увеличението на цената на водата по никакъв метод не кореспондира с качеството ѝ. Това съобщи омбудсманът Дияна Ковачева в ефира на Нова телевизия. 

По думите ѝ нещата остават както досега, само че хората заплащат повече без значение дали качеството на водата е неприятно. “ Във Велико Търново хората се оплакват, че няма вода, а нарастване има. Трябва да има баланс – сред ползите на хората и на ВиК сдруженията, а сега този баланс го няма “, сподели още тя.

Ковачева бе безапелационна, че ЕРП-тата не могат да дефинират по кое време има форсмажор или не. „ Самите ЕРП са длъжни да поддържат сервитутните площи. Не мога да се съглася, че снегът в края на ноември е непредвиден, има скъсани кабели, тъй като дърветата към тях не са подрязани. Обезщетенията би трябвало да се изискат документално. Има пример на уеб страницата ни. Може да се прати и по пощата с противоположна дата. Когато имате изгорели електроуреди – би трябвало да го извършите до 5 дни. Обаждате се в сдружението и те изпращат техен представител да откри повредата “, сподели още тя.

По думите ѝ най-вече тъжби има поради неприятно качество на тока или за слаб ток. КЕВР би трябвало да следи за капиталовите проекти на ЕРП-та и дали те се извършват, тъй като повишение качеството на услугата е обвързвано с възстановяване на мрежата.

novini.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР