Увеличението на цената на природния газ не е малко, но

...
Увеличението на цената на природния газ не е малко, но
Коментари Харесай

Шефът на енергийната комисия: Поскъпването на газа можеше да е много по-голямо

Увеличението на цената на природния газ не е малко, само че можеше и да е много по-сериозно. Очакванията обаче са цените да се възстановяват. Това сподели в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия депутатът от " Продължаваме промяната " и ръководител на Комисията по енергетика в Народното събрание Радослав Рибарски.

Той означи, че това увеличение ще се придвижи и върху цените на продуктите, като добави, че към момента няма калкулации с какъв брой тъкмо ще нарастнат.

По думите на Рибарски не се чака шоково нарастване на цената на тока след отпадането на мораториума.

Мораториумът беше неочакван механизъм, който замрази цените. След отпадането му ще внесем законови поправки, които ще доведат до дългосрочност на договорите и утешение на пазарите, заяви ръководителят на енергийната комисия.

Той съобщи, че ръководещите ще предложат България да иницира диалози за взаимно договаряне на страните членки на Европейския съюз с " Газпром " за доставка на природен газ.

Няма да има прекъсване на природния газ от Русия поради отхвърли суровината да се заплаща в рубли, сподели още Радослав Рибарски.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР