Увеличението на прага за регистрация по ДДС се вдига от

...
Увеличението на прага за регистрация по ДДС се вдига от
Коментари Харесай

Вдигането на прага за регистрация по ДДС взе първия завой 

Увеличението на прага за регистрация по Данък добавена стойност се подвига от 50 на 100 хиляди лв.. Това реши на първо четене през днешния ден комисията по стопанска система към Народното събрание.

Предложението бе на " Демократична България " и едно от най-старите претенции на обединената десница. " Мярката цели облекчение на данъчната тежест за микро, дребните и междинни предприятия и е част от антикризисния пакет на държавното управление ", сподели ръководителят на комисията Мартин Димитров.

" 20 години прагът за наложителна регистрация по Данък добавена стойност не е повишаван - от 2003-та насам. Само в случай че видите насъбраната инфлация, логиката за стъпка от 50 към 100 000 лева е налице ", сподели още той, представен от БНР.

Мярката ще подкрепи 200 000 най-малки компании в България, както и 800 000 самонаети в търговията и услугите.

От Министерството на финансите показаха опасения, че към момента липсва решение от Брюксел по българското предложение.

" Поне поддръжката,... само че терзанието е едно авансово приемане на законодателство, преди да е излязло решение на Комисията ", акцентира Людмила Петкова от МФ.

В последна сметка депутатите гласоподаваха с упованието, че поради опита на другите страни, до края на годината Европейската комисия ще утвърди смяната и за България.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР