Увеличението на пенсиите от 21% всъщност не е увеличение. Това

...
Увеличението на пенсиите от 21% всъщност не е увеличение. Това
Коментари Харесай

Калфин: Увеличението на пенсиите от 21% всъщност не е увеличение

" Увеличението на пенсиите от 21% в действителност не е нарастване ". Това съобщи Ивайло Калфин, шеф на Европейската организация за възстановяване на живот и труд, някогашен министър на труда и обществената политика. Той се стимулира, като изясни, че пенсионерите с минимална пенсия " ще вземат с 20 лв. повече, в сравнение с в този момент вземат ", над 60-те лв. от Covid добавката

Той разяснява антикризисните ограничения на ръководещата коалиция. " В рецесията сега, провокирана главно от войната в Украйна, държавното управление може да помогне на тези, които не могат да понесат тази цена, с цел да не изпаднат " под чертата ". Част от този огромен набор, да не кажа безпорядък от ограничения, който се декларира, фактически са проинфлационни ", разяснява някогашният обществен министър по БНР.

Относно минималната работна заплата Калфин разяснява, че огромна част от бедните работещи имат и деца и " изключително хората с дребни деца и ниски приходи са в най-рисковата група за изпадане в беднотия ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР