Увеличението на МРЗ крие рискове по отношение на това какви

...
Увеличението на МРЗ крие рискове по отношение на това какви
Коментари Харесай

Увеличението на МРЗ крие рискове за заплатите в някои сектори

Увеличението на МРЗ крие опасности във връзка с това какви са възнагражденията в държавния бранш. С нарастването с 20% огромна част от чиновниците ще получават заплати близки до минималната. Много млади чиновници с висше обучение ще получават заплата близка до тази на хора без обучение. Това сподели някогашният вицепремиер и обществен министър Лидия Шулева.

По думите на Шулева би трябвало да се направи актуализация на месечното заплащане в някои браншове.

За страдание, държавното управление не можа да артикулира какви промени в бюджета залага, сподели тя. Шулева уточни, че в предходните години приходите постоянно са били подценени и в края на годината е оставал остатък, който се е разходвал с решение на Министерски съвет. Тя е на мнение, че това не е вярно. Сега се следят доста по-напрегнати доходи в бюджета, само че против тях има и избрани разноски, сподели Шулева.

„ Ако по някакви аргументи не се извърши приходната част има буфери от разходната част, които биха могли да се съкратят “, добави тя в ефира на Нова Нюз. Всички разноски ще бъдат направени със глобите на Народното събрание, а това е позитивна наклонност в създаването на бюджета.

Шулева счита, че би трябвало да се посочи дали има насъбран дълг на „ Булгартрансгаз “.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР