Увеличението на минималната работна заплата с 6,6% - от 610

...
Увеличението на минималната работна заплата с 6,6% - от 610
Коментари Харесай

БСП иска 800 лв. минимална заплата, Сачева дава 650 лв.

Увеличението на минималната работна заплата с 6,6% - от 610 лева на 650 лева, от идната година ще способства за понижаване на бедността измежду работещите, понижаване на неравенствата в разпределението на приходите, повишение на потреблението на най-нискодоходните групи от пазара на труда, повишение на тяхната мотивация и заинтригуваност от опазване на работните места и понижаване на нелоялната конкуренция.
Такива претекстове посочи общественият министър Деница Сачева, която предлага минималната заплата да скочи от началото на идната година.

От Българска социалистическа партия обаче считат, че това е прекомерно малко и упорстват минималната заплата да е 800 лв..

От 4 до 6 пъти са по-ниски заплатите в България по отношение на в другите страни в Европейски Съюз. 5 пъти по-ниски са по отношение на междинните работни заплати в Европейски Съюз, уточни Надя Клисурска от левицата.

Депутатката добави, че продуктивността на труда у нас е 44% по отношение на средноевропейката.

"

Ние сме два пъти по-малко производителни, а заплатите ни са 4 пъти по-ниски по отношение на Европейски Съюз. Трудът е мощно недооценен, а над 70% от българите са на минимална заплата ", уточни тя.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР