Увеличението на линията на бедност няма да се отрази значимо

...
Увеличението на линията на бедност няма да се отрази значимо
Коментари Харесай

Икономическият съветник на КТ „Подкрепа” Ваня Григорова: Работещите български граждани са близо до линията на бедност

Увеличението на линията на беднотия няма да се отрази значимо на българските жители. Това разяснява в студиото на „ Събуди се ” икономическият консултант на КТ „ Подкрепа ” Ваня Григорова. По думите ѝ най-сериозно повишението ще се усети от хората с увреждания.

„ С нищо друго линията на беднотия не е значима за българския жител. Защото тя не се отразява даже на обществените помощи. Най-големият проблем е доближаването на линията на беднотия до чистата минимална заплата ”, сподели още тя.

Притеснително съгласно Григорова е, че работещите български жители са покрай линията на беднотия. „ Най-уязвимите групи са хората, които нямат непрекъснати доходи. Пенсионерите имат. Освен това, единствените приходи, които се усилиха, са точно пенсиите ”, добави икономистът.

Прогнозата ѝ за инфлацията е, че тя ще продължи да нараства. „ Дали ще стигнем 20% до Нова година - не сме врачки, с цел да знаем. Със сигурност ще продължава да се усилва. Несигурността за цената на горивата се отразява на всички останали цени ”, акцентира икономистът.

Григорова упорства да се откри стабилно решение за налични цени на горивата. „ Ако не - ще продължаваме да се чудим по какъв начин да компенсираме, а това не може да продължава безпределно. Ако ги няма обезщетенията, доста от българските компании ще би трябвало да затворят. От друга страна, безкрайното компенсиране не може да продължава ”, уточни тя.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР