Увеличението на доходите е единственият начин, по който ние трябва

...
Увеличението на доходите е единственият начин, по който ние трябва
Коментари Харесай

Пламен Димитров: Увеличение на доходите е единственият начин да се преборим с ценовия шок

Увеличението на приходите е единственият метод, по който ние би трябвало да се борим с всички тези ценови нива. Няма по какъв начин да ги върнем цените обратно. Това сподели ръководителят на КНСБ Пламен Димитров пред БТВ.

Според него ограниченията, предлагани от държавното управление, не са верни с някои изключения. Димитров изясни, че би трябвало да са по-социално ориентирани към хората, с цел да се преборят ценовите скокове. Той не вижда по какъв начин понижено Данък добавена стойност ще смъкне цената на хляба.

" Тоест системата на обществено подкрепяне трябваше да бъде в центъра на подпомагането, а не други ограничения, които сега чуваме. Трябва да знаем, че подкрепяме тези семейства за сила и за енергийна беднотия, за горивата, за хляба, за всичко останало, от което в действителност имат потребност и би трябвало помощта да стигне до най-нуждаещите се ", сподели Димитров.

По думите му ключът не е в понижаване на приходите. " Когато имаш потребност да подпомогнеш семействата, направи тъй че парите да не отидат в джобове, които не е нужно да подпомагаш. Това към този момент е ясно на всички. Гърците направиха нещо по-различно. Те дадоха по 250 евро на месец помощ за горива на обществено слабите фамилии. Системата за обществено подкрепяне трябваше да бъде в центъра, а не други ограничения ", изясни Пламен Димитров. Той желае и съвет за тристранно съдействие, с цел да се поправят ограниченията.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР