Увеличението на данъците е абсолютно неизбежно. Това заяви пред БНР

...
Увеличението на данъците е абсолютно неизбежно. Това заяви пред БНР
Коментари Харесай

Вдигането на данъците е неизбежно, предупреждава икономиста Кузман Илиев

Увеличението на налозите е безусловно неизбежно. Това съобщи пред БНР икономистът Кузман Илиев.

Той посочи, че България дълго време е водила една неразумна политика във връзка с хазната . По думите му с ниските налози ние вършим дъмпинг на нашите европейски сътрудници. Ако вдигнем данъците, с тази забатачена административна тежест, която имаме, ние губим конкурентни преимущества. Вървим към една все по-трудна за правене на бизнес среда. Ще убием междинната класа, акцентира икономистът.

Според него за страна във валутен ръб е извънредно рисково да има недостиг . В един миг може да не успяваш да плащаш заемите, които си взел, а това заплашва валутната непоклатимост, означи той.

Кузман Илиев уточни, че има сериозен напън към МФ и Асен Василев. Той даде за образец решението на Народно събрание, с което да върне 1 милиарда лева във Фонд " Сигурност на електроенергийната система ".

Икономистът направи коментар и политическата обстановка в страната. В началото Борисов може би имаше превес да слага в неуместна обстановка сътрудниците си, само че позагуби иницативата. Има едно надиграване. Но в случай че теглим чертата, няма да има особена разлика при едни изборни условия, разясни Илиев.

По думите му всичко това води до пропуснати шансове за България. Според него се пропущат историческо моменти в енергетиката, военното дело, мигрантската тематика и Зелената договорка. Това се отразява на бизнеса. Създава се неблагопрлиятна среда на неустановеност, акцентира той.
 Ръководителят на задачата на МВФ опроверга Борисов за налозите
Ръководителят на задачата на МВФ опроверга Борисов за налозите

България е правно и механически подготвена за еврозоната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР