Увеличението на бюджета за спорт през следващата година е сериозно,

...
Увеличението на бюджета за спорт през следващата година е сериозно,
Коментари Харесай

Увеличават двойно бюджета на всички спортни клубове

Увеличението на бюджета за спорт през идната година е съществено, най-същественото нарастване е в програмата за спорт за високи достижения, където има в допълнение 6.5 милиона лв., сподели през днешния ден във Варна министърът на спорта Красен Кралев, който даде старта на маратона в крайморския град. Той посочи, че с парите извършва обещанието си, че бюджетът на всички спортни клубове, без футболните, ще бъде повишен двойно.

" Това не е правено от доста време и хората го правят оценка и са удовлетворени ", съобщи министър Кралев.

Според него такава ще бъде наклонност и за идващите четири години.

" Плануваме през идващия управнически интервал да се обърне главно внимание върху клубовете и средствата, които страната отделя за тях, ще набъбнат доста ", изясни той и добави, че това е в директна корелация с по-големите доходи, които министерството чака да получава от Българския състезателен тотализатор.

Министърът напомни, че през тази година страната е вдигнала бюджетите на спортните клубове с 30 %.

" Желанието ни е да подпомогнем по всевъзможен метод на българския спорт да се изправи на крайници след пандемията, доста неща се трансформираха в спорта ", сподели още той.

В отговор на въпрос допустимо ли е да спре българският спорт поради настъпването на COVID-19 Кралев уточни, че позицията на държавното управление е ясна и то няма никакво желание да прави локдаун, само че въпросът е да се съблюдават ограниченията, които са избрани.

" Ако ограниченията се съблюдават от всички би трябвало да няма никаква опасност за здравето на сънародниците ни ", сподели министърът и добави, че в страната имаме проблем с дисциплината, тъй като не всички хора считат, че заплахата е сериозна и противоепидемичните ограничения се подценяват.

Кралев предложи на президентите на футболните клубове, в случай че не желаят да пропущат мачове и в случай че желаят болестта да не се популяризира дифузно в тима, да тестват футболистите по-често. Той посочи, че множеството от президентите са загатнали първоначално, когато са правени ограниченията, че нямат опция да вършат по-чести проби.

" Ние няма да ги задължим да го вършат, само че предлагаме да ги тестват на всеки две седмици най-малко. Финансовото състояние освен във футбола, само че и в другите клубове не е много розово, защото по време на пандемията много им спаднаха приходите ", сподели министър Кралев.
 Министър Красен Кралев: Успяхме да съхраним спорта в рецесията
Министър Красен Кралев: Успяхме да съхраним спорта в рецесията

" България постоянно е имала невероятни гении в спорта. Министерството е осигурило допустимо най-хубавите условия за подготовка на елитните ни спортисти ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР