Увеличението на билетите в БДЖ се налага във връзка с

...
Увеличението на билетите в БДЖ се налага във връзка с
Коментари Харесай

БДЖ обещават нови вагони и минимални закъснения

" Увеличението на билетите в БДЖ се постанова по отношение на нарастване на оперативните разноски. С нарастването на минималната работна заплата, на чиновниците също бяха увеличени с 19,6%, както и ваучерите за храна. Има разноски, свързани и с електрическата енергия. В предишното не мога да кажа за какво не е правено. Но взехме решение, че би трябвало да създадем стъпка към по-добра поддръжка. За да приведем БДЖ във типа, в който всички желаят, са нужни средства ", съобщи шефът на " Пътнически транспорти " инж. Венцислав Славков в студиото на " България заран ".

Вчера стана ясно, че билетите за трен нарастват приблизително с 20% от 7 май. Националният железопътен транспортьор не е променял своите цени от началото на 2012 година, като се изключи индексиране през 2020 година с 1,8%.

Според Славков нарастването на билетите с 20% няма да понижи потока от пасажери, тъй като то е направено търпимо за потребителите.

" Имаме подписан контракт за доставка на нови локомотиви, от декември-януари ще стартират да идват. 10 са на брой, други 15 са в употреба. Имаме подписан контракт за доставка на други 76 вагона, където изискванията са доста по-добри от сегашните. В момента организираме доставката. До началото на май чакаме първата. Няма да има понижения на потока от пасажери. Все отново това нарастване от 20% е приблизително, според от километричното пътешестване на пасажерите сме го създали по този начин, че да е търпимо ", добави Славков в ефира на Bulgaria ON AIR.

Управителят на БДЖ посочи, че за миналата година единствено 2% от закъсненията на влаковете са от страна на БДЖ, а в множеството случаи става въпрос за външни фактори.

" Първоначално партидата ще бъде пусната по линиите София-Бургас, София-Варна, София-Видин. Като дойдат, би трябвало да се почистят, да се направи профилактика. Закъсненията от страна на БДЖ са минимални. За предходната година от всички закъснения едвам 2% са от страна на БДЖ. В множеството случаи се дължат на външни фактори ", разяснява гостът.

Той добави, че картите резервират цената си от 1 лев, а минимални промени ще има в картите " Класик " и " Младеж ".

" Засега не предвиждаме промени в разписанието на влаковете. Най-вероятно такива ще има в средата на май месец след началото на ремонтите на Централна гара в София и Пловдив. Цените за картите остават на символичната цена от 1 лев, ще има нарастване на цените на карта " Класик " от порядъка на 8-9 лева, както и картата " Младеж " с 4,50 лева ", добави инж. Славков.

 

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР