Увеличение на винетките няма да има, те са по-скоро за

...
Увеличение на винетките няма да има, те са по-скоро за
Коментари Харесай

Ще има ли увеличение на цените на винетките

Увеличение на винетките няма да има, те са по-скоро за понижаване. " Винетките сега заплащат две трети от цялата сума, събрана от тази система - тол, плюс винетки. Това не е почтено, във всички останали европейски страни две трети от събраните суми се заплащат от тежкотоварните транспорти ", съобщи министърът на районното развиване и благоустройството и вицепремиер Гроздан Караджов пред.

По думите му, това е комуникирано от негова страна с превозвачите още през януари. Той уточни, че в случай че се мисли за понижение на таксите, то ще бъде от януари идната година , защото те са платени за тази година.

Според Гроздан Караджов финансирането на нашите пътища е било доста дисбалансирано . " Това, че с нулев обсег са били всички второкласни пътища в България, е повода сега те да са безусловно помлени и да не наподобяват на нищо ", сподели Караджов.  

Той уточни, че през вчерашния ден се е върнал от Видин, обиколил е цялата Видинска област , минал е през най-лошите пътища, в това число и по места с липса на пътища.

" Минах през горски пътища, по които няма нищо, не знам по какъв начин тези хора пътуват до най-близкия град, нямаше и обсег на мобилните мрежи " , добави той.

Министърът означи, че към този момент има явен проект и карта със периоди, хората от Видин са удовлетворени. Ще стартира строителството през лятото, на тази липса на път, за която хората заплащат винетка, добави Караджов. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР