Увеличение на цените за Синя и Зелена зона в София

...
Увеличение на цените за Синя и Зелена зона в София
Коментари Харесай

Скандално! Борис Бонев предлага поскъпване на платената зона в София

Увеличение на цените за Синя и Зелена зона в София - това оферират от гражданската организация на "Спаси София ".

Тяхното предложение е Синята зона да нарастне от 2 на 3 лв. за час паркиране, а Зелената зона да стане от 1 лев - 1,50 лева Причината за настояването за актуализация на цените на Центъра за градска подвижност е дефицитът на средства, който беше открит при започване на тази година.

Сред другите оферти на "Спаси София " е въвеждането на "зелен кулоар " за рейсовете.

Според тях това ще усили скоростта на транспортните средства на градския превоз, само че и ще понижи разноските за гориво.

Освен това от организацията оферират и преосмисляне на налог МПС за територията на София, защото по тяхно мнение той е един от най-ниските в цяла България.

Актуализирането на налога би помогнало да се ускори обществената функционалност на публичния превоз, показват още от "Спаси София ". Мерките за оптимизация на столичния градски превоз са залегнали и в Плана за устойчива градска подвижност, напомнят от организацията.

Към момента цените на километър пробег на трамвайния и тролейбусния превоз са 9,02 лева без Данък добавена стойност.

Цената на километър пробег на един електробус е 4,14 лева без Данък добавена стойност, а на метрото - 22,80 лева без Данък добавена стойност. Необходимата сума за финансиране на градския превоз на София за 2022 година е 503 млн. лв. с отчасти Данък добавена стойност./webcafe.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР