Увеличение на цените на винетките няма да има. Винетките сега

...
Увеличение на цените на винетките няма да има. Винетките сега
Коментари Харесай

Гроздан Караджов: Увеличение на цените на винетките няма да има

Увеличение на цените на винетките няма да има . Винетките в този момент заплащат 2/3 от цялата сума. Това съобщи пред Нова телевизия районният министър Гроздан Караджов.

Той изясни, че през вчерашния ден е отишъл във Видин - аз не знам тези хора по какъв начин пътуват до най-близкия град. Нямаше и обсег на мобилните мрежи. Добрахме се, към този момент имаме явен проект, ясни периоди. Тази липса на път, за която хората заплащат винетка, ремонтът ще стартира през лятото, сподели министърът.
 Сгрешената винетка към този момент може да се поправя еднократно
Сгрешената винетка към този момент може да се поправя еднократно

Целта на измененията е да се вкара правна опция, която да контролира последствията от нарушавания

Надзорът и осъществяването са две обособени поръчки. Ще бъде употребена ускорена процедура - вместо 30, 15 дни има право да стои обявлението.

От 20 000 републиканска пътна мрежа в този момент обгръща 3 000 км тол системата . Гражданите заплащат, превозвачите не заплащат, заключи Караджов. Предстои включване на второкласните пътища.

НА 6200 км ще обгръща тол системата, евентуално от 1 юни ще стане разширението на обсега на толсистемата. Рехабилитирането на второкласната мрежа не е правено от десетилетия . Става дума за публичното богатство, изясни той.

Той отхвърли да назове с какъв брой ще е нарастването на толтаксата. Превозвачите сложиха редица резонни въпроси - по какъв начин се постановат санкциите, има проблем, качен за разискване.

Още няколко казуса също са решени и ще им дам доклад, сподели Караджов.
 Караджов дефинитивно разплита възела с Автомагистрала
Караджов дефинитивно разплита възела с Автомагистрала " Хемус " до 2027 година

Паритетът на лв. можел да бъде избавен единствено с вложения в инфраструктура

Автомагистрала " Хемус " ще бъде подготвена през повсеместен тип през 2027 година, в по-големия си тип през 2025 година Ако съблюдаваме рестриктивните мерки, ще би трябвало за към 3 часа да стигаме от София до Варна. Части от нея мъчно могат да бъдат наречени автомагистрала. Други елементи ще би трябвало да контролира скоростта, призна той.

За инхаус процедурите министърът изясни, че лишава време да се пресметна риска както при преустановяване на тези процедури, по този начин и при закъснение на градежа. Ние би трябвало да сме виновни за времето, най-много в случай че прекратим процедурите. Там има изплатени задатъци, в случай че ги забавим, ще бъде безконтролно. Има адвокати, които работят, разясни той.

Караджов сподели, че ще се моли на вицепремиера да отпусне пари. Има опция част от тези инхаус процедури да бъде завършен по-рано.

В сряда на Министерски съвет влиза постановлението, с което ще изплатим 50% от дължимите суми за пътищарите. Надявам се до края на април-май да изплатим и останалите дължими суми, сподели Караджов и изясни, че за надписаните цени ще водят каузи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР