Увеличение на дела на контрабандните цигари у нас показва проучване

...
Увеличение на дела на контрабандните цигари у нас показва проучване
Коментари Харесай

Тютюневи компании: Контрабандата на цигари расте

Увеличение на каузи на контрабандните цигари у нас демонстрира изследване на самодейността " Срещу противозаконната търговия ".
През четвъртото тримесечие на предходната година този дял е бил 6,6 %. Премиерът Бойко Борисов разгласи, че това е " нарастване с половин кутия цигари ", само че даде едномесечен период за спомагателни ограничения за понижаване на контрабандата.
Министър-председателят видя районна взаимозависимост в увеличението на контрабандата, която е най-сериозна в Свиленград, Хасково и Ямбол: " Върху картата ясно се вижда, че това е по пътя на автомагистралите или на юг, близо до границите и до елементарен превоз ", означи Борисов. Той сподели още, че ще повдигне въпроса за контрабандата на тютюневи произведения и на европейско равнище:
" В същото време се слага в този момент въпросът да свалим кохезионните фондове или да ги понижим за страните от Югоизточна Европа. И в случай че това е правилно, аз виждам милиарди евро, които вследствие това, че няма борба с корупцията и контрабандата, се изпразват от бюджетите и по този метод страните-донори по-късно желаят да понижим ние кохезионната политика ", разяснява министър председателят.
В разбора на тютюневите компании се споделя, че има има опция за още усъвършенствания в посока растеж на законния пазар и капацитет за усъвършенстване на приходите от акцизи.
Според тях напъните би трябвало да бъдат продължени и поддържани във времето, като се резервира фокуса върху цигарите и се засилят напъните в битката против незаконния насипен (рязан) тютюн, продаван по пазари, в интернет и с доставка по домовете.
" От огромна значимост е да не се вкарват нови минимални равнища на акциза върху цигарите в България, с цел да се обезпечи непоклатимост и да се подсигуряват приходите от данък предвид на ниската покупателна дарба ", безапелационни са те.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР