Увеличават се международните опасения за съдбата на Запорожката атомна електроцентрала.

...
Увеличават се международните опасения за съдбата на Запорожката атомна електроцентрала.
Коментари Харесай

И ООН с опасения за Запорожката АЕЦ

Увеличават се интернационалните опасения за ориста на Запорожката атомна електроцентрала. Москва и Киев се упрекват взаимно за обстрела против най-голямата нуклеарна централа в Европа. След като през вчерашния ден МААЕ изрази паника от обстановката, от Организация на обединените нации също приканиха да бъде прекъснато нанасянето на удари наоколо до реакторите й.

Всяка офанзива против нуклеарна централа е самоубийствено нещо и се надявам, че тези удари ще престанат. В същото време се надявам, че Международната организация за атомна сила ще получи достъп до централата. Това е миг, в който рискът от нуклеарна борба се завръща – нещо, което бяхме не запомнили от десетилетия. Това е моментът да желаяме от страните с нуклеарно оръжие да се ангажират с правилото на неупотреба, както и да не заплашват страните без нуклеарно оръжие, прикани генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш.

Няма да има договаряния с Русия, в случай че Москва провежда референдуми за присъединение в следените от нея елементи на Украйна. Това пък съобщи украинският президент Володимир Зеленски. Във видеообръщение той акцентира, че позицията на страната му остава непроменена и няма да се вършат териториални отстъпки.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР