Увеличават се и цените на клиничните пътеки за лечение в

...
Увеличават се и цените на клиничните пътеки за лечение в
Коментари Харесай

Увеличават се цените на някои клинични пътеки

Увеличават се и цените на клиничните пътеки за лекуване в интензивно поделение на пациенти с Covid-19

"Увеличават се цените на клиничните пътеки в каридохирургията при деца със сърдечни малформации с анекса към НРД 2020-2022 ", сподели шефът на НЗОК проф. Петко Салчев на среща със здравните публицисти по тяхно искане, съобщи.

Променя се и цената на клиничната процедура за новородени със сърдечна малформация, претърпели интервенция до 1-годишна възраст.

Това става с промени в Наредбата за профилактичните прегледи, като пакета за профилактичтни прегледи при общопрактикуващите лекари се уголемява. Промените са по отношение на промените в Националния рамков контракт и актуализацията на бюджета на НЗОК.

"Във вторник се чака да влезе в действие и опцията персоналните лекари да издават електронни посоки за бързи антигенни проби за Covid- 19 ", заяви още проф. Салчев. Това е контрактувано с Българския лекарски съюз към този момент, само че Наредбата ще бъде обнародвана във вторник в Държавен вестник.

Увеличават се и цените на клиничните пътеки за лекуване в интензивно поделение на пациенти с Covid-19, като цената на КП 3 от 550 лева става 700 лева дневно за пациенти с ковид, а КП 4 - от 250 на 300 лева дневно “, уточни още проф. Салчев.

Феталната морфология при бременност, ехографията на млечна жлеза, тест за търпимост при използване на упойка също към този момент ще се заплащат от здравната каса с довореностите по Анекса на НРД.

Лабораторното проучване Д-димер, за което също доста се настояваше по време на пандемията, също ще се покрива от НЗОК. То регистрира пожвишено съсирване на кръвта. Повишени равнища се регистрират и при пациенти, претърпели тромбоза от друг генезис. (бел.ред.)

Здравноосигурените лица ще могат да си слагат ваксина за Covid-19 при всеки общопрактикуващ доктор. А лечебните заведения за болнична помощ, които със заповед на министъра разкриват имунизационни кабинети за имунизация против Коронавирус, ще получават възнаграждение за тази активност.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР