Увеличаването на кибератаките в сектора на здравеопазването застрашава безопасността на

...
Увеличаването на кибератаките в сектора на здравеопазването застрашава безопасността на
Коментари Харесай

Кибер атаките са една от най-големите заплахи, пред които са изправени здравните системи

Увеличаването на хакерските атаки в бранша на опазването на здравето заплашва сигурността на пациентите и подтиква някои държавни управления да разгласяват нови стандарти за киберсигурност.

Публично. разкритите световни пробиви в киберсигурността сред януари и септември предходната година демонстрираха, че секторът на опазването на здравето е претърпял повече офанзиви (241) от всеки различен бранш, пред държавното управление (147) и осведомителните технологии, в това число програмен продукт, хардуер и ИТ услуги (91), съгласно проучване от Omdia, снабдител на софтуерни проучвания.

Най-често срещаният вид киберпробив в опазването на здравето беше хакерство, последвано от офанзиви по веригата на доставки, „ фишинг “ (където киберпрестъпниците се показват за законни организации, с цел да подмамят хората да разкрият пароли и данни за плащане) и „ рансъмуер “, при който хакерите употребяват злоумишлен програмен продукт – „ злоумишлен програмен продукт “ – за криптиране на данни, до момента в който жертвата не заплати откуп, с цел да ги отключи.

„ Секторът на здравеопазван...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР