Увеличаването на честотата на сърдечно-съдовата патология води до факта, че

...
Увеличаването на честотата на сърдечно-съдовата патология води до факта, че
Коментари Харесай

Храни и продукти, които разреждат кръвта

Увеличаването на честотата на сърдечно-съдовата патология води до обстоятелството, че от ден на ден хора са принудени да одобряват медикаменти, които разреждат кръвта и укрепват стените на кръвоносните съдове.

Причини за втвърдяване на кръвта:

ястие на некачествена храна и вода;

заболяване на далака;

понижаване на тялото с отрови (обикновено се следи при пациенти над 50 години);

липса на ензими за разграждане на питателните вещества;

дехидратация, дълготрайно излагане на слънце;

несъразмерна физическа активност;

живот в неподходящ климат.

Тези фактори въздействат върху качеството и плътността на кръвта. Ранните прояви на патология са унесеност, отмалялост, нервност, загуба на паметта, меланхолия.

Болести, които предизвикат вискозитета на кръвта: разширени вени; болест на сърцето; атеросклероза; мозъчен кръвоизлив.

При липса на обезщетително лекуване всичко това може да докара до формиране на кръвни съсиреци

Какво да приемате:

Кефир и кисело мляко от краве мляко.

Диетични меса - пилешки гърди, пуйка (без кожа и мазнини).

Пациентите би трябвало да пият повече течности - водата понижава вискозитета на кръвта и усъвършенства усвояването на питателните субстанции. Възрастен би трябвало да пие към 2 литра чиста вода дневно без газ.

Също по този начин е потребно да се пият билкови и плодови чайове (джинджифил, ягода, малина, алена боровинка, зелен) и сокове от пресни зеленчуци и плодове.

Лют червен пипер

Той е натурален сурогат на аспирина, защото съдържа салицилатите, които го вършат лекарство за първа помощ при разреждане на кръвта.

Чесън

Когато е подправено със недопечен чесън, ястието изисква по-малко сол. Друг плюс на чесъна е профилактиката на атеросклероза. Колкото по-малко формирания вътре в съдовете, толкоз по-свободно циркулира кръвта.

Куркума

Друга превантивна фалшификация. Куркумата, сходно на чесъна, възстановява равнищата на холестерола в кръвта. Но за разлика от него той няма горящ усет и ярка миризма.

Канела

Съдържа и куркумин, въпреки и в по-ниска централизация. Поставете торбичката с тази фалшификация на видно място и прибавете към обичаните си питиета или десерти.

Домати

Три до четири пресни домата дневно са задоволителни. Салицилатите - производни на салициловата киселина, влияят върху кръвните тромбоцити, предотвратявайки слепването им. Ефектът от укрепването на кръвоносната система се добавя от витамин С и ликопен.

Малини

Плодова напитка от пресни плодове, благоуханен чай от сухи листа ще намали равнищата на холестерола и ще предотврати атеросклерозата.

Червена боровинка

Естествените антиоксиданти оказват помощ на тялото да укрепи имунната система, да понижи възпалението и да укрепи сърдечно-съдовата система.

Боровинка

Витамините А и С и кумарините се борят с кръвните съсиреци.

Достатъчното количество чиста вода, разнообразни подправки и плодове във вашата диета ще ви разрешат да не се притеснявате за заплахата от тромбоза.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР