Увеличаването на броя на молбите за убежище, разрастването на крайната

...
Увеличаването на броя на молбите за убежище, разрастването на крайната
Коментари Харесай

Мигрантски наплив в Германия, молбите за убежище са се увеличили с над 50%

„ Увеличаването на броя на молбите за леговище, разрастването на крайната десница, компликациите на страните и локалните общности подтикнаха немското държавно управление към невиждано стягане на имиграционните ограничения. Дойдох в Берлин, с цел да схвана каква е обстановката, какво се трансформира и за какво “, стартира репортажа си кореспондентът на Euronews в Германия Моника Пина.

През 2023 година молбите за леговище в Германия са се нараснали с над 50 %. Това тласка цялата система за банкет към ръба. В Тегел, бивше летище и максимален бежански център в Германия повишаването на броя на идващите мигранти е поразително. 
Тази част от лагера беше добавена предходната година, тъй като разбрахме, че имаме потребност от спомагателни места. Така че построихме спомагателни 3000 места за настаняване на бежанците.
Моника Хебингхаус, представител на Държавната работа по въпросите на бежанците

Днес има 7000 свободни места. Те се запълват бързо. Съоръжението е намерено през 2022 година, с цел да се настанят украински бежанци след началото на съветската инвазия. В момента в оборудването живеят над 5 000 души идващи от всички краища на света.
В началото това беше нещо като логистичен център. Когато хората пристигаха, те бяха регистрирани, прекосяваха към други лагери или се преместваха в жилище в Берлин. Оттогава насам нещата се трансформираха, тъй като стана все по-трудно да се намерят свободни жилища в Берлин.
Моника Хебингхаус, представител на Държавната работа по въпросите на бежанците

Разрастването на крайната десница разгорещи политическия спор към имиграцията. Разкритията, че крайнодесните са обсъждали всеобщи депортации с неонацистите провокираха отвращение в цялата страна. През януари повече от милион души излязоха на шествия в десетки градове.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР