Увеличаваме приема за педагози, увеличаваме финансирането за професионалните направления, свързани

...
Увеличаваме приема за педагози, увеличаваме финансирането за професионалните направления, свързани
Коментари Харесай

Обмислят безплатно обучение за студентите по педагогика

Увеличаваме приема за педагози, усилваме финансирането за професионалните посоки, свързани придобиване на педагогическа дееспособност, даване на спомагателни стипендии. За следващата година ще предложим и образованието за студентите по педагогика да бъде гратис, т.е. това ще бъде нещо като трета стипендия.

Това сподели министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

Недостигът на фрагменти съгласно министъра може да се компенсира с преквалифициране, обновителен курс или въвеждащо образование на хора, които са придобили педагогическа компетентност, само че не са работили или от дълго време не са били в учебно заведение. Припомняме, че третото държавно управление на премиера Бойко Борисов разгласи за основен приоритет образованието в страната и нарастването на учителските заплати.

А другояче през вчерашния ден министър Красимир Вълчев взе участие в полемика, отдадена на кадрово застраховане на българското обучение, в столичното 18 СУ „ Уилям Гладстон ”. Форумът слага акцент върху обезпечаването на учителската специалност с задоволително готови и стимулирани експерти, квалификацията на педагогическия личен състав и опциите за кариерно развиване. В полемиката участваха специалисти, представители на синдикатите, университетските среди и неправителствения бранш./Марица

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР