Увеличава се износът за Русия от Турция на стоки с

...
Увеличава се износът за Русия от Турция на стоки с
Коментари Харесай

FT: Турция ударно изнася за Русия стоки с двойна употреба

Увеличава се износът за Русия от Турция на артикули с двойна приложимост , употребявани от военните, като микрочипове и телескопични мерници. Това е мотив за безпокойствие за Съединени американски щати и Европейски Съюз, които се стремят да прекратят изцяло вноса си в страната.

Според обява в английския вестник " Файненшъл таймс " през първите девет месеца на 2023 година Турция е отчела забележителен експорт на такива артикули за страните от някогашния Съветски съюз Азербайджан, Грузия, Киргизстан, Узбекистан и Таджикистан , за които се счита, че са претоварни пунктове за доставки към Русия.

Общата сума на доставките - 158 млн. $ - е доста по-висока от данните за предходната година.

Заместник-министърът на финансите на Съединени американски щати по въпросите на битката с тероризма и финансовото разузнаване Брайън Нелсън би трябвало да посети Турция тази седмица. Той ще разиска " напъните за попречване, спиране и следствие на търговски и финансови действия, които са в интерес на Русия във войната ѝ против Украйна ".

" С някои страни - трети страни, като Турция, ние в действителност сме в по-слаба позиция във връзка с правоприлагането, в сравнение с в последна сметка бихме желали да бъдем ", съобщи пред FT Емили Килкрийз, някогашен заместник-помощник на комерсиалния представител на Съединени американски щати. - `Наистина би трябвало да разчитаме на тези страни да подхващат дейности в личните си юрисдикции, с цел да стигнат до съответните организации, които улесняват преноса. "
 С авариен проект за изтребители Турция натиска Съединени американски щати за F-16
С авариен проект за изтребители Турция натиска Съединени американски щати за F-16

Анкара към този момент договаря за 40 самолета Eurofighter с Англия и Испания

Килкрийз добави, че в случай че Турция не направи съответните промени, Съединени американски щати и сътрудниците им ще би трябвало да подхващат " насилствени дейности ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР