Увеличава се броят на бездомните хора в Русе, които се

...
Увеличава се броят на бездомните хора в Русе, които се
Коментари Харесай

Пандемията увеличи броя на бездомните в Русе

Увеличава се броят на бездомните хора в Русе, които се нуждаят от помощ. През студените зимни месеци за тях се грижат доброволци от Българския червен кръст, които им обезпечават храна.

Средствата, отпуснати за спешната столова, обаче са незадоволителни, защото хората, изпаднали в неволя, се оказват повече от предстоящото.
Снимка: btvnovinite.bg
Заради пандемията храната се раздава веднъж в седмицата – с изключение на топла чорба, хората в потребност получават още сандвич за вечеря, топъл чай и хранителен пакет, който съдържа консервирани и пакетирани храни, които да им стигнат за към седмица.

Банята към този момент не може да се употребява, само че вместо това са обезпечени дезинфектанти и маски. При подозрения за COVID-19 ще се вършат проучвания.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Имаме уверението на здравните управляващи, че ще можем да насочваме хора, на които да бъдат направени проби. Има хора, които си имат адреси, т.е. нямат положителни условия, само че могат да бъдат карантинирани. За другите сега е в развой да се приготви място, където да бъде изолатор “, споделя Антоанета Ябанозова, шеф на БЧК-Русе.
Снимка: btvnovinite.bg
От Червения кръст се надяват, че и тази година положителни хора ще ги поддържат с дарения, с цел да могат на собствен ред да оказват помощ на нуждаещите се.

Наред с трапезарията, БЧК се грижи и за четири спешни центъра, където оказват помощ и общините по места.

Те са по главните посоки за София, Варна и Силистра - в село Бъзън, на гара Бяла, в Сливо поле и в село Пиргово. Там хората могат да бъдат приютени за едно-две денонощия, в случай че се наложи и в случай че има тежки зимни условия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР