Уважено е искането на Районната прокуратура във Варна за вземане

...
Уважено е искането на Районната прокуратура във Варна за вземане
Коментари Харесай

Съдът остави зад решетките телефонен измамник

Уважено е настояването на Районната прокуратура във Варна за взимане мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ на телефонен лъжец, съпричастен към две измами.

43-годишният Мартин К., който е бил притеглен като обвинен от Районната прокуратура във Варна за телефонна машинация – закононарушение по член 209, алинея 1 от Наказателен кодекс, осъществена в съучастничество с неустановено досега лице, от през днешния ден е с мярка за неотклонение „ Задържане под стража “, взета от Варненския областен съд.

На 3 октомври в Добрич и Варна за да набави за себе си или за другиго имотна полза той въвел в подвеждане жена, че взе участие в полицейска интервенция по задържането на измамници. За да спомага на полицията, дамата предоставила 7150 лв. и 1000 $, които трябвало да остави на несъмнено място във Варна.

В хода на следствието по този случай е било открито също, че Мартин е съпричастен и към друга телефонна машинация, осъществена на 2 октомври. При нея също бил употребен класическият сюжет за полицейска интервенция за залавяне на нарушители. Измамената жена предала 300 лв. и златни украшения, които оставила във Варна. И двете жертви на телефонните измами са от Добрич.

Голямата част от златните украшения са били открити при претършуване в населяваното от фамилията на Мартин К. жилище във Варна. Оттам са конфискувани суми в разнообразни валути, както и движимости, за които се допуска, че са получени от други измами.

43-годишният Мартин К. е осъждан за закононарушение срещу данъчната системата. И телефонните измами, и данъчните закононарушения са действия с висока степен на социална заплаха.

Определението, с което е взета най-тежката мярка за процесуална насила на 43-годишния Мартин К. – задържане под стража, предстои на обжалване пред Варненския областен съд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР