Уважено е искането на Окръжната прокуратура в Добрич за вземане

...
Уважено е искането на Окръжната прокуратура в Добрич за вземане
Коментари Харесай

Оставиха зад решетките Метин, опитал да убие жена си пред очите на дъщеря им

 Уважено е настояването на Окръжната прокуратура в Добрич за взимане мярка за неотклонение " Задържане под стража “ на мъжа, направил опит да убие брачната половинка си при изискванията на домашно принуждение с противозаконен револвер, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

Състав на Добричкия областен съд почете настояването на Окръжната прокуратура и със свое определение взе най-тежката мярка за процесуална насила – задържане под стража, по отношение на 52-годишния Метин К., който направи опит да убие брачната половинка си. Освен обвиняването по член 116, ал.1, т. 6а по отношение на член 115, връзка с член 18, алинея 1, той е притеглен към наказателна отговорност и за нелегално държане на преправен в военен газов револвер по член 339, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Метин и брачната половинка му Алина били в развой на бракоразвод. Заради домашно принуждение била издадена ограничаваща заповед на 52-годишния обвинен по Закона за отбрана от домашно принуждение от Добричкия областен съд. Съпругата му е гражданка на Република Румъния.

На 26 юни тази година Метин отишъл да вземе огромната си щерка от подготовка по тенис. След това отишли с нея на адреса, където брачната половинка му живеела с двете им деца. По-малкото било на детска градина. Тримата били в стаята, когато внезапно Метин извадил револвер и почнал да заплашва брачната половинка си, че ще я гръмне и ще се самоубие. Разправията и заканите траяли към 3 часа.

Тъй като станало време по-малкото дете да бъде прибрано от детската градина, тримата напуснали жилището. Метин излязъл от входната врата. Тогава Алина съумяла да я затвори и той останал отвън входа. Заради дейностите на брачната половинка си той създал изстрел във вратата, дочупил с ръка стъклото, промушил си ръката и почнал да стреля във входа. С минимум два от изстрелите уцелил брачната половинка си и по знамение не ранил щерка си. 

След стрелбата във входа Метин напуснал дома и се укрил. Местонахождението му било открито в събота от чиновници на ОД на Министерство на вътрешните работи в Добрич. Цяла нощ криминалисти и психолози водили договаряния с 52-годишния обвинен, с цел да го убедят да се съобщи. В неделя към 9,30 часа  мъжът се предал.

Определението на Добричкия областен съд предстои на обжалване пред Апелативния съд във Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР