Уважавам труда на общинските съветници, те са избрани от хората

...
Уважавам труда на общинските съветници, те са избрани от хората
Коментари Харесай

Тема с висок обществен интерес! Кметът на Благоевград Методи Байкушев с предложение: Възнаграждението на общинските съветници да е 1300 лв.

" Уважавам труда на общинските съветници, те са определени от хората и работата им е сериозна, само че общината е в тежко финансово положение и високите заплати, които желаят ще се отразят на общинския бюджет, със заплата от 2100 лв., те дружно с осигуровките ще костват 1 300 000 лв. на общината, по тази причина през днешния ден направих предложение до общинския съвет да премислят желанието си. Това, което предлагам е те да получават 1300 лв. ", това съобщи през днешния ден на конференция кметът на Благоевград Методи Байкушев, оставяйки решението в ръцете на общински съвет, воден от презумпцията,че не желае да размахма пръст и да се постанова силово върху тях.

Темата със заплатите на общинските съветници е измежду най-коментираната дни наред. Коментарите ескалираха откакто комисия от 7 общински съветници по предложение на съветника Валери Манов, записаха в плана за устав на ОБС, че трябда да получават минимум 35% от заплатата на ръководителя на Общинския съвет, която на този стадий е 6 000 лв..

След като се повдигна тематиката съветниците започнаха витиевато да изясняват желанието си, като настояват, че откакто ръководителя получава 6 000 лв., то за какво те да не получават 2100 лв., забравяйки, че заплатата на ръководителя, който е с 8 часов работен ден, всеки ден, е вързана със заплатата на кмета, която е от държавния бюджет.

Заплатите на общинските съветници са от локалните налози и такси т. е от жителите. Според наши източници, съветниците вършат срещи с желание да гласоподават това предложение, без значение от необятния публичен отзив, който се получи след съвещанието на комисията. " Всяко знамение за три дни ", казвали някои от избраниците ни, " ще пишат медиите, след това всичко ще утихне, по тази причина дайте на си ги гласуваме ", коментирали част от тях.

Наглост безгранична, която се уморихме да разясняваме. Ако не се одобри предлагането на кмета за таван 1300 лв., подобен какъвто бе натрапен и от предходния кмет Илко Стоянов, то ръководителят Тасков е безапелационен, че ще предложи неговата заплата да падне, с цел да не се провокира публично неодобрение, поради високите заплати на съветниците. Следим тематиката и няма да оставим " чудото да завърши три дни ", както споделят някои от съветниците.. Очаквайте детайлности.
Петя Колева

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР