Уважаемо стадо, скъпи матриял, овцете ми безценни,... Знам, а и

...
Уважаемо стадо, скъпи матриял, овцете ми безценни,... Знам, а и
Коментари Харесай

Из кампанията на един кандидат-кмет на територията

Уважаемо стадо, скъпи матриял, овцете ми скъпи,... Знам, а и вие знаете, че и за клин за зеле не ставам. Затова последното ми избавление е да ме изберете за кмет. Всеизвестно е, че от кмета не се чака да схваща нищо. Нито пък да е работил и да има опит.
От кмета се изисква да може да се подписва /аз мога с кръстче и заврънкулка/, както и да има метод към вложителите. Също да е признателен на спонсорите си, които са го издигнали. Аз тез неща ги мога. И съм доста признателен.

Скъпо стадо, ще ви ръководя по този начин, че и на внуците си ще разправяте за моето ръководство със сълзи на очи. Направеното от мен, 10 мандата по-късно ще го оправяте. Ще се запиша в историята на града.

Конкретно какво ще направя за вас. Тук ми дадоха един лист с публични поръчки. Гарантирам ви, че ще поправям всичко, за което се сетите с вашите пари. Ще ви направя пътища – всяка година, тъй като ги изтърквате с гумите на колите и с обувките си. Ще ви направя градинки и фитнеси навън, кат ви виждам, на тия години по какъв начин сте се обездвижили и с тия бастуни. Движение, придвижване...повече придвижване. Ама не ми възразявайте, че сте на осемдесет. Ще спортувате. Ако умрете, таман страната ще спести една пенсия. Ми не бъдете таквиз егоисти.

Ще ви направя детска градина. Безплатна. Ама не за всички. За матриялът, който гласоподава за мен. Той си знае кой е. И безвъзмезден превоз ще има. Нищо, че е частен, вие, по този начин или другояче ще си платите за всичко. Сега няма да спорите с мен, че не може. Може, откакто ви давам обещание, значи съм ви заречен!

И безработицата ще понижа. Ей тук, гледайте имам лист на родата. На всички ще намеря работа. По този метод безработицата ще намалее, тъй като множеството не работят от години, а и никой не желае да ги вземе на работа. Защото им завиждат, че са доста умни и кадърни, нищо, че не са учили, то тия с виШото кво се вършат на огромната работа....

Само ме изберете и незабавно започвам да ви оправям. От първия ден, както се споделя. Идвате, пускате си молбата в кръглата директория и ви оправям. Ако желаете, може и да повторите и потретите. Резултатът ще е същият. Защото аз ще се занимавам и с други виновни неща – ще систематизирам публичните поръчки, ще подписвам контракти за обслужване на общината. Няма ме разсейвате в тез значими задания. После отново ще питате за какво нищо не съм приключил. Ама, ха де...

А, налозите ли? Ама всичките ще ги понижа. Нямате грижа. Само ме изберете. Ама нали разбирате, че то страната споделя. Пък и заплати би трябвало да се заплащат....Бе, помнете си там, че ще понижа налозите, след това ще го мислим...

Отдавна си мисля, че превозът би трябвало да се усъвършенства. Ми кви са тия остарели коли, позор за общината. Всички мислят, че сме западнали и небогати. Като ме изберете, няма да е по този начин. Веднага ще се видят нови коли по улицата. Ще стартира със служебния автомобил. Харесал съм си един Мерцедес с кожени седалки, затоплящи, да не желаете да ми изстинат задните елементи, до момента в който се грижа за вас. И с телевизорче на задната седалка, че кметът би трябвало да е в час с новините.

Матриял мой, стадо скъпо, на вас разгадавам. Ей, на, казвате, че не се интересувам от вас. Ами на всички избори вижте по какъв начин се интересувам, неблагодарници такива. И какви хубави неща ви давам обещание. Мечтайте, бе, овце, мечтайте. Как ще ви оправя.

Ай стига ви толкова, отивам в малкия екран и там да обясня какъв брой съм прекрасен и почтен. И да ме изберете, ей. То това е контракт. Обществен май беше. Насрещни престации.

Затуй, който желае да подписа с мен контракта, ето го моя управител, сключвате контракта, плащаме ви и ме избирате. Аз кмет, вие – петдесетарка. Нали просперираме, знаете ли какъв брой мръвка може да си купите с толкоз пари. Ако доведете цялото си семейство, предлагаме и бонус-отстъпка.

Ай, довиждане, до изборите! Опичайте си акъла!

Елена Гунчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР