Уважаемите господа са тук, за да направят проверка, защото имало

...
Уважаемите господа са тук, за да направят проверка, защото имало
Коментари Харесай

МВР, НАП И ДАНС нахлуха в община Пазарджик, кметът ги обвини, че правят цирк

Уважаемите господа са тук, с цел да създадат инспекция, тъй като имало сигнали за някакви нередности. Очаквах ги и по-рано, само че те са решили да дойдат на 1 ноември. Това съобщи на брифинг за медиите кметът на Пазарджик Тодор Попов, откакто малко по-рано стана ясно, че ДАНС, Национална агенция за приходите и Министерство на вътрешните работи организират акция в постройката на общината.
Още по тематиката
Неофициалната информация беше, че интервенцията се организира по отношение на финансови злоупотреби, ощетили общинската хазна.

" Искат от нас 10 документа - 90% от тях са обществено притежание, тъй като са качвани на уеб страниците на общината, на уеб сайтове на други институции ", посочи Попов и продължи:

" Това са актуализации на бюджети, одитни отчети от Сметна палата АДФИ, годишна бюджетна прогноза за общината. За цялото това нещо, което може да се случи за 5 мин., наши посетители в днешния ден са повече от 30 индивида с един фотограф. Обещал съм след края на инспекцията да си създадем фотография за спомен. Вие си направете изводите ".

По думите на кмета инспекцията не е инцидентна.

" Тя цели едно нещо - да се направи цирк. Момчетата, които дойда тук през днешния ден, и те умират от оскърбление, тъй като ги карат да вършат нелепости. Какво ще прави Национална агенция за приходите в общината? Нас ни ревизира Сметната палата ", сподели Попов.

Според него общините демонстрират непоклатимост, до момента в който страната от една година е в " свободно рухване ".

" Дошли тука с 5 миктобуса да ме плашат. Мен ли ще плашат? Аз съм плашен, плашен, проверяван непрекъснато. Да кажа на тези, които го вършат, тъй като се знае кои са - за всяко обществено държание най-после се дава оценка и хората ще я дадат на 14 и 21 ноември. И с това тяхно държание във връзка с всичко и всички в страната те ще получат слаба оценка, тъй като по този начин не се прави. Кой гласоподава за тях - за половината и околните им несъмнено няма да гласоподават ".



Попов разяснява и случая отпреди 2 дни, когато беше заловен от полицията да кара в нетрезво положение, в резултат на което книжката му беше отнета и му беше наложена санкция за 2000 лв..

" В петък, прибирайки се към у дома към 12 часа, получавам сигнал, спирам - момчета, които аз не познавам, които не са от Пазарджик, които се държаха безпределно надменно и бяха безпределно провокативни. Искам да кажа на тия хора, в случай че ги вършат тези селски схеми, че въпреки всичко аз съм правист, бил съм 5 години арбитър и 10 години юрист по същите тези каузи. Аз пребивавам във враждебна среда, откогато съм в локалното самоуправление - не са ме обичали нито едните, нито другите. Ако си мислят, че ще им се вързвам на полицейските схеми обикновени, надълбоко са се излъгали ", означи пазарджишкият кмет.

" Отказах проби, тъй като им знам методите и схемите. Ако им бях дал проба, като я нагласят, че имаш 5 промила в кръвта и си цялостен с опиати, след това върви се обяснявай. Щяха да ме заключат още същата вечер и една година да ме вършат за срам. Два дни по-късно обикаляха като таласъми от Хелоун към дома ми, с цел да видят дали отново ще се кача на колата, да могат да ме спрат отново и да продължат с цирковете ", разясни още Попов и добави:

" Чакам си наказателното разпореждане, което ще апелирам. След няколко месеца съдът ще се произнесе, ще ви държа в течение ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР