Уважаеми съграждани,Прочетете още22-ри септември 1908г. е денят, в който Третата

...
Уважаеми съграждани,Прочетете още22-ри септември 1908г. е денят, в който Третата
Коментари Харесай

Държиков: Преди 114 години българските държавни мъже поставиха над всичко своето Отечество!

Уважаеми съграждани,
Прочетете още
22-ри септември 1908г. е денят, в който Третата българска страна къса последните васални връзки с Османската империя. Преди 114 години българските държавни мъже сложиха над всичко своето Отечество, оставяйки настрани партийните си пристрастия. Събитията довели до този възвишен миг, в който след повече от половин хилядолетие България още веднъж придобива пълновръстен статут като индивид на интернационалното право, са плод на смела дипломатическа политика и единодушие. Този ден е освен знак на национално самочувствие. Той е нагледен  урок за политическото геройство на държавници, които с воля и мъдрост преследват и пазят българския народен интерес.

Значението на акта на Независимостта надалеч надвишава чисто правния статут на България в нейните взаимоотношения на интернационалната сцена. След събитията от 1908г. пътят за реализирането на справедливата рекламация на Княжеството за национално обединяване, трансформирала се в първокачествен народен интерес след Освобождението, е открит. 

114 години по-късно България е изправена пред нови провокации, само че националната ни горделивост задължава да бъдем почтени жители на своята Родина, по този начин както тези доблестни държавници преди 114 години имаха куража да отстояват българския народен интерес и силата сами да дефинират пътя на България.

Честит празник!

Да живее свободна и самостоятелна България!

инж. Александър Държиков
Председател на Общински съвет Пловдив
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР